Co mi groźi

• Autor wątku Autor wątku pirog
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pirog

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Wczoraj zostałem zatrzymany za jazde rowerem po pijanemu w wydychanym powietrzu miałem 0.37 i 0.40 trzeba przeliczyć na promile. Zacząłem prawo jazdy i 12.V. mam egzamin. Co mam robić aby kara była jak njamniejsza co mi grożi co z prawem jazdy, czy mam iść na egzamin czy mi je odbiorą, wcześniej nie byłem karany ??? :( Pomocy

Ostatnia edycja:
Zobacz art. 178a par. 2 k.k. oraz art. 42 par. 1 i 2 k.k. w zw. z art. 43 par. 1 pkt 1 k.k. oraz wiele różnych dyskusji na ten temat na tym forum (opcja "szukaj" jest u góry strony).

A z prawkiem pozegnaj sie na jakis czas ( zakaz od 6 miesiecy do 3 lat wymierzany w miesiacach lub latach).

Kamil.Z napisał:
A z prawkiem pozegnaj sie na jakis czas ( zakaz od 6 miesiecy do 3 lat wymierzany w miesiacach lub latach).

Ciekawy sposób liczenia tylko że... błędny...
Zakaz prowadzenia pojazdów orzeczony na okres od 6 miesięcy do 3 lat ma miejsce w sytuacji kiedy sprawca dopuszcza się wykroczenia.
W opisanym przypadku mamy do czynienia z przestępstwem (0,74 - 0,8 promila), a więc zakaz prowadzenia pojazdów na okres od 1 do 10 lat.

Wiem wiem, ale nie moglem juz edytowac.Przepraszam za blad, oczywiscie obligatoryjny zakaz trwajacy od 1 roku do 10 lat (art 43 $ 1pkt 1kk).Sam sie sobie dziwie, ze ,,walnalem taka gafe", ale po prostu zle przeczytalem post.

Ostatnia edycja:
Kamil.Z myślisz ze jesteś najmondrzejszy ?

Na pewno "mondrzejszy" od ciebie.

Remoz mozesz wyjasnic o co Ci chodzi? Moze najpierw poczytaj troche o poprawnosci pisania polskich wyrazow.:D

Powrót