co moge zrobic?? samotna matka bez mieszkania..

• Autor wątku Autor wątku monisialife
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monisialife

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
przyjechalam do UK 4 miesiace temu z dwojka dzieci i partnerem do jego rodziny..na miejscu wszystko leglo w gruzach....rozstalismy sie...dzieci chodza tu do szkoly,ja pracuje part time,czekam na benefity...i pojawia sie problem-miemam mieszkania...za tydzien musze sie wyprowadzic z obecnie zajmowanego pokoju..w counsil'u twierdza ze nienalezy mi sie zadna pomoc (lokal) bo jestem tu za krutko musialabym byc min 6 miesiecy ( resident ) szukalam prywatnie,landlord,agencje i niestety -porazka...moze mi ktos cos doradzic???ktos byl w podobnej sytuacji??? nie wiem co dalej....

Nie ma szansy żebyś jednak została dłużej w tym pokoju? Może kiedy dostaniesz benefity będzie Ci łatwiej znaleźć mieszkanie.

niestety nie ma :( juz niewiele czasu mi zostalo...

A czego konkretnie odmówili w councilu? Przyznania mieszkania z councilu czy w ogóle pomocy?
Może spróbuj skontaktować się z którąś z tych organizacji http://forumprawne.org/wielka-bryta...ara-przemocy-domowej-w-wielkiej-brytanii.html
Niby są od przemocy, ale zapewne mają doświadczenie jeśli chodzi o samotne matki w ogóle.
A jeśli nic nie poradzą, z reguły łatwiej jest wynająć od prywatnego landlorda niż od agencji, na Twoim miejscu bym się nie poddawała.

Majeczko ja sie nie poddaje...walcze ale slabne...pojawila mi sie dzisiaj opcja:wynajem pokoju od cygana.....wspomniany cygan wraz w pokojem w pakiecie oferuje mi nowa prace (przez agencje) i pomoc w opiece nad dziecmi-podczas mojej pracy....cieszyc sie czy plakac???a napewno sie boje.....nie o siebie,bo mi juz wszystko jedno ale o dzieci....decydowac sie czy nie???? ale szukam czegos innego dalej......

Powrót