co moge zrobic z zawyzona pojemnoscia w samochodzie. uwazam ze to oszustwo

• Autor wątku Autor wątku mlody4321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mlody4321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam taki problem nabylem bmw e46 i nie dawno okazalo sie ze w samochodzie nie jest taki silnik jak jest opisany w dowodzie rejstracyjnym. w dowodzie mam opisane 150 km 2.0d a w rzeczywistosci jest 1.8d 116km. moim odczuciem ten co sprowadzil ten samochod zrobil matactwo by zawyzyc wartosc auta. doradzcie mi co ja z tym moge zrobic jesli wogole cos da sie z tym zrobic ?

W dowodzie jest 1,8 a w ofercie było 2,0; czy w dowodzie są inne dane niż faktycznie? Bo zagmatwałeś trochę.

Kiedy kupiłeś samochód?

Od kogo kupowałeś?

Nie w samochodzie jest 1.8d a w dowodzie jest wbite 2.0d ja go kupilem od kolegi. kolega zostal wczesniej oszukany i nie byl tego swiadomy dopiero jak sprawdzilem numer vin to sie okazalo ze to jest silnik 1.8 d. Ten co sprowadzil ten samochod oszukal by podniesc cene samochodu dla tego jest w dowodzie co innego wbite

To, ze kolega zostal oszukany to nie twoj problem.
Zwrot kasy mozesz domagac sie od kolegi jezeli z nim zawarles umowe a potem niech kolega se radzi dalej.

mlody4321 napisał:
Nie w samochodzie jest 1.8d a w dowodzie jest wbite 2.0d ja go kupilem od kolegi. kolega zostal wczesniej oszukany i nie byl tego swiadomy dopiero jak sprawdzilem numer vin to sie okazalo ze to jest silnik 1.8 d. Ten co sprowadzil ten samochod oszukal by podniesc cene samochodu dla tego jest w dowodzie co innego wbite
Sprawdziłeś VIN dopiero po zakupie?
Wykluczyłeś możliwośc wymiany silnika? W przypadku wymiany VIN może już nie być aktualny.

vin jak najbardziej sie zgadza dopiero przy kupowaniu kola dwumasowego wyszlo ze to jest mniejsza pojemnosc. po prostu oszukali przy pierwszym przegladzie w kraju. Mysle ze diagnosta tez musial w tym palce maczac. silnik jest tu otginalny bo sprawdzalem oznaczenie silnika dopiero po tym jak wyszlo to wszystko.

Regand powyżej ma rację, stroną dla ciebie jest sprzedawca.

Powrót