Co może grodzić jak się jest vpn lub wyjściowym węzłem tora itp?

• Autor wątku Autor wątku szymon1051
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szymon1051

Użytkownik
Odpowiedzi
270
Co może grodzić jak się jest vpn lub wyjściowym węzłem tora itp? Chodzi mi jak ktoś używając naszego komputera, lub bardziej konkretnie łącza, do jakiegoś niecnego występku.

Oczywiście nie wszyscy co korzystają z tora to przestępcy, ale zawsze się ktoś może się trafić :).

Korzystanie z VPN czy sieci TOR jest w pełni legalne, dopóki nie używasz tego do niecnych celów. ;)

Umiesz czytać?
Pytam się co może grozić jak ja postawie serwery vpn czy tor wyjściowy węzeł i ktoś użyje go do złych celów, co może mi grozić. A nie że ja korzystam z vpn postawionego przez kogoś lub tora.

Ajć. Źle zrozumiałem, przepraszam.
Hmm tu już pewności nie mam, ale patrząc na to, że możesz nieświadomie zrobić ze swojego komputera VPN, to raczej nie jest to karalne.

Prawnie nic ci nie grozi, poza tym, ze raz na jakis czas bedzie sie pojawiac u ciebie grupka smutnych panow i zapraszala cie na przesluchania w zwiazku z tym, ze ktos korzystajac z twojego lacza popelnil przestepstwo. Nikt cie nie skarze, ale moze to byc dosc frustrujace

Szczególnie, że za każdym razem, może zostać skonfiskowany sprzęt komputerowy na kilka lat.

Ja nie podpalam zadnego stosu, chcialem tylko zauwazyc, ze robiebie z siebie wezla tora, albo koncowki VPN, to proszenie sie o klopoty, podobnie jak wrzucanie skanu wlasnego dowodu. Nikt cie nie skaze, za niewinnosc, ale wizyt mundurowych mozna sie spodziewac

Powrót