C
cukiereczek20252
witam jestem samotna mama dziecko ma niecale dwa lata.Chce zapytac czy moga mnie wykreslic z listy bezrobotnych w pup jesli niepojde do pracy lub na staz?niemam z kim zostawic dziecka moi rodzice pracuja inni z mojej rodziny mieszkaja daleko niema dojazdu nawet autobusem.mieszkam na wsi ok.30km od miasta.niemam auta ani prawka.zlobki i opiekunki odpadaja bo po pierwsze syn jest trudnym dzieckiem jest ciagle tylko ze mna niechce zostawac z obcymi a juz to przerabialam.Bylam zmuszona zostawic go u kolezanki bo musialam isc do lekarza to cale 5godz plakal nic niejadl...choc ja zna i bawi sie z nia ale nawet do lazienki niepozwala mi isc samej.takie sytuacje niemoga miec miejsca niezostawie dziecka z kims kogo sie boi i placze a raczej drze sie i niemozna go uspokoic .po drugie musialabym miec prace za 3-4tys zeby stac mnie bylo na zlobek czy opiekunke bo z normalnego stazu czy najnizszej krajowej niestarczy mi poprostu a sam dojazd i bilet to 200zl koszt.wiem ze 300-400zl moglabym dostac dodatku dla samotnych matek jesli podejme staz ale to i tak za malo.nikt mi za taka kwote niezostanie calego dnia z dzieckiem.niewiem co robic...chce zarabiac ale jedyne wyjscie to zostawic go z kims z rodziny tylko ze niema nikogo takiego.a ubezpieczenie jest potrzebne przeciez i niechce zeby mnie wykreslili.to niejest tak ze sie wymiguje.naprawde niemam innego wyjscia