Co po kursie z PUP ?

• Autor wątku Autor wątku balla1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

balla1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , nie wiem czy dobrze dodałam temat w odpowiedni dział.

Ale mam małe pytanie , czy po ukończeniu kursu z urzedu pracy , jest jakaś określona rama czasowa na podjecie pracy ? Tz w moim przypadku usłyszałam " bedziesz musiala po kursie w ciągu 2 miesiecy podjac prace" przed kursem jak szłam , nic nie mówiono na ten temat. Czy to nie jest aby wywieranie jakiegos nacisku na bezrobotnego zeby przyja byle jaka oferte pracy ? Byle by statystyka "agenta" z urzedu pracy nie poszybowała w góre? Jak to w końcu jest , czuje się oszukana , a raczej powiedziala bym ze oklamywana. Hmm Dziekuje za odpowiedz.

Wszystko powinnas miec opisane/napisane w umowie.

Przeczytaj ją jeśli do tej pory tego nie zrobilas.

balla1 napisał:
Czy to nie jest aby wywieranie jakiegos nacisku na bezrobotnego zeby przyja byle jaka oferte pracy ?
Nie jest. PUP ma Panią aktywizować tu i teraz (sama go Pani do tego upoważniła dokonując rejestracji), a nie za rok czy półtora. Wszystko przebiega prawidłowo i PUP nie miał Pani obowiązku dodatkowo informować i tym, że będzie szukał dla Pani ofert pracy, bo to wynika z samej rejestracji w PUP.
Pracę zawsze można zmienić.
balla1 napisał:
Byle by statystyka "agenta" z urzedu pracy nie poszybowała w góre?
Fundusz, z których sfinansowano Pani szkolenie stanowi środki publiczne i to PUP jest rozliczany z tego czy wydał je efektywnie (efektywność=podjęcie pracy przez bezrobotnego). A na zaktywizowanie Pani poprzez skierowanie do pracy ma faktycznie tylko 2 miesiące od dnia zakończenia udziału w programie tj. w Pani przypadku szkolenia.
balla1 napisał:
Jak to w końcu jest , czuje się oszukana , a raczej powiedziala bym ze oklamywana.
Urzędnicy z PUP to samo mogą powiedzieć o Pani. Przypominam, że rejestrując się jako bezrobotna zadeklarowała Pani gotowość do pracy w każdej chwili, a teraz jej Pani unika.

Ostatnia edycja:
Powrót