co powinienem zrobic

• Autor wątku Autor wątku roman1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roman1977

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
zona 2 miesiace temu zalozyla mi sprawe rozwodowa ale martwie sie o dziecko poniewaz zona naduzywa alkocholu a jej kochanek jest mlotrzy odniej o 10 lat i zarzywa narkotyki miekie co powinienem zrobic w tym przypadku jakie mam prawa w uk arzboje sie pomyslec co bedzie dalej prosze oporade

Poradę?

Gromadzić dowody wskazujące na jej alkoholizm (nagrania, zdjęcia, filmy, generalnie wszystko, się nadaje) i przedstawić je w sądzie podczas rozprawy rozwodowej.

A to, że "ej kochanek jest mlotrzy odniej o 10 lat" nie jest niezgodne z prawem. Chyba, że ona ma 24 lata :)

"i zarzywa narkotyki miekie" - "zarzywać" też można (nie można posiadać).

Musisz udowodnić, że oni zaniedbują dziecko.

dziekuje za wspaniala odpowiedz zgadzam sie znia calkowicie a czy moge tego uzyc w uk poniewaz sprawa jest tutaj ja naprawde niechce pozbawic jej praw ale niechcialbym zeby dziecko sie wychowywalo wtakich warunkach no prawda jest taka ze kobieta ktura kochalem dopuscila sie tego niepierwszy raz a ja mialem oczy szeroko zamkniete i tak jak wspomnialem wczesniej niechce jej pozbawiac praw bo taka czy inna matka jednak ona jest tylko czego pragne zeby dziecko mialo cichy dom wkturym bende mugl zapewnic dobra edukacje . Cz y sa instytucje w uk kture mogly by mi pomuc w takiej sytuacji.

Przenoszę temat na forum prawa międzynarodowego, bo trudno stwierdzić, na ile prawo jest takie samo w UK.

dziekuje mam wiem otym prawo zalozyc zonie sprawe w polsce bo jestesmy obywatelami polskimi i zastanawiam sie czy gdybybym zalozyl zonie sprawe w polsce czy mialbym jakies szanse gbybym przetstawil naprawde dobre argumenty

Jesli masz zastrzezenia co do bezpieczenstwa i zdrowia dziecka, to jedziesz i bierzesz je do siebie a pozniej w to mieszasz odpowiednie urzedy. Bezpieczenstwo dziecka to priorytet Dowody sa drugorzedne

dziekuje ponownie za odpowiedz agaciq21 jesli jestes prawnikiem czy moge prosic o twoja pomoc

Powrót