Co robić z kredytem?

• Autor wątku Autor wątku cambio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cambio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
bardzo proszę o pomoc w mojej sprawie. Moja teściowa w tajemnicy W WIELU bankach nabrała kredytów na sumę prawie 60 000 zł. Teraz ma nóż na gardle, bo instytucje domagają się spłat, a ona z emeryturą 1100, nie ma szans na spłacanie wszystkich rat...
Proszę o pomoc i info - co można zrobić w tej sytuacji?
Gdzie zgłosić się i czy w ogóle jest szansa, aby jakaś instytucja zebrała jej długi w jeden wielki kredyt?

Może spróbować starać się o kredyt konsolidacyjny, prawie każdy bank ma go w swojej ofercie

a czy taki kredyt może łączyć zaległości z wielu banków i np. PROVIDENTA?

Wielu banków tak. Co do providenta, musicie zapytać w banku.

witam
znajduję sie w takiej samej sytuacji
czyli tesciowie naprali kredytów w wielu bankach teraz problem ze spłatą są na naszym utrzymaniu i mało tego to wołają na raty ,oczywiście konsolidacyjne tez wziete i nowe tez ...
Jakim cudem nie mam pojęcia tak samo nie wiem na co to poszło...śladu po pieniądzach nie ma....
ta sytuacja już sie powtarza po raz 2 w ich życiu
Radzę mówić prawdę w bankach wziełam duzo kredytów nie radzę sobie z ich spłatą,
moi teściowie jak odbierają telefon tłumaczą sie że komuś z rodziny pożyczyli kasę i dlatego nie zapłacili raty (najgłupsza rzecz jaką mogą zrobic to takie tłumaczenie,kłamią aby sie wybronic a przecież bank myśli masz a nie płacisz???)
sytuacja w domu jest nerwowa i chora!!!!!!!wszyscy są winni ale nie oni!!!!!!
zastanawiam sie z mężem nad uwłasnowolnieniem tych dwójki emerytów bo rozumu to oni nie mają a ta przykra sprawa to juz 2 raz sie powtórzyła ,obawiamy sie ,że jak wyjdą na prosta znów to zrobią i jak umrą to my będziemy spłacali bo emerytom nie wystkie banki dają ubezpieczenie i pewnego dnia ze skrzynki pocztowej będą wylatywały z nadmiaru listy z ponagleniem
Ich emerytury są za małe im brakuje jeszcze o koło 800 zł aby płacić wszystkie raty a gdzie utrzymanie koszta z tym związane i życie???
powodzenie i nie zazdroszczę
ps konsolidacja może zaistnieć jeżeli nie ma spóżnień z płatnościami rat przez 3 miesiące w stecz!!!!!

jak nie uda sie iz konsolidacją ,wejdzie komornik i będą większe koszta :komornicze,sądowe,adwokat itp....
komornik nie ma prawa zabrać całej emerytury ,chociaż będzie próbował i trzeba pisac odwołanie od tej decyzji motywując je potrzeba utrzymania się ...
zabrac nic nie zabierze ani tv jedynie może rekę położyć na samochodzie lub nieruchomości,może dojśc do licytacji ,oszczegam może ,ewentualnie bedzie co miesiąc pobierał pewną kwotę z emerytury lub renty ...:(
przykre starsi ludzie zamiast zyc spokonjnie bez stresów sami sobie ten spokój zakłócają moi teście mają po 80 lat a prawdy ile kredytów mają nie mówią za to wiem tylko ile im brakuje aby płacic raty ,wszystkie raty .Utrzymaniem siebie wogóle sie nie przejmują dosłownie są na naszym wikcie i opierunku :(

Powrót