Co spakować do wiezienia?

• Autor wątku Autor wątku Ddrrr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Ddrrr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam,mam pytanie gdyż na każdej stronie pisze coś innego czy można zabrać ze sobą następujące rzeczy?

Ręcznik
Maszynka do golenia elektryczna
Pieniądze w gotówce.
Książki
Klapki
Jakieś kosmetyki typu patyczki do uszów, plyn do kąpieli, kulka pod pache

Ostatnia edycja:
Pierwszy link z googla (https://www.sw.gov.pl/strona/areszt...ormacje-dla-zglaszajacych-sie-do-odbycia-kary) :

"Skazany przekazuje do depozytu dokumenty, pieniądze, przedmioty wartościowe i inne przedmioty, których nie może posiadać w celi.

Zgłaszając się do odbycia kary wskazane jest przyniesienie ze sobą kompletu odzieży odpowiedniego do pory roku (później odzież można otrzymać od bliskich na podstawie talonu), materiałów piśmienniczych (kartki, koperty, znaczki, długopisy), kart telefonicznych do aparatów samoinkasujących, gotówki.

Nie należy przynosić ze sobą przedmiotów wartościowych, biżuterii, telefonów komórkowych (oraz innych środków łączności), kart bankomatowych, obcej waluty, perfum, pościeli, kosmetyków, ręczników."

Wiem czytałem to ale na innej stronie pisze ze kosmetyki można ale mniejsza z tym. Np jak wezmę jakiś kosmetyk to on leci do kosza xzy ja magazyn? I ewentualnie później można ubiegać się o niego ?

Nie należy przynosić ze sobą przedmiotów wartościowych, biżuterii, telefonów komórkowych (oraz innych środków łączności), kart bankomatowych, obcej waluty, perfum, pościeli, kosmetyków, ręczników. Książka się przyda czasu jest dużo

A maszynka do golenia elektryczna ?

Ddrrr napisał:
A maszynka do golenia elektryczna ?
Maszynki elektrycznej nie dostaniesz zwykła plastikowa.Idziesz siedzieć że tak wypytujesz

Tak, niestety czekają mnie 6 miesięczne wakacje :(

O Sde nie piszesz kara jest dłuższa wprawdzie ale siedzisz w domu

Składam składam ale pewnie zaliczę zakład karny do posiedzenia o sde. Ale nie robię sobie nadzieji nawet , staram się przygotować na najgorsze

Ostatnia edycja:
Jeszcze pytanko bo czasu zostało niewiele, żeby wpisać kogoś na listę widzeń wystarczy podać imię k nazwisko czy jeszcze jakieś dane ? Żona, rodzice znajomi

A czy można do ZK zabrać ze sobą leki przeciwbólowe i witaminy w tabletkach?

Powrót