co z drukiem transferu zasiłku z Irlandii

• Autor wątku Autor wątku KAMELEONV
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KAMELEONV

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam czy ten druk który wypisuje tutaj w Irlandii na transfer zasiłku otrzymuje do reki czy oni wysyłają go do Polski sami,i jak długo sie czeka za tym drukiem?

Pozdrawiam.

A czy wiesz może jaki jest przelicznik teraz na zł.?

Obowiązujące kursy wymiany walut opublikowane są w Dzienniku Urzędowym WE i dostępne na stronie internetowej EUR-Lex
przeliczniki walut podawane są w okresach kwartalnych, kwota wypłacana osobie bezrobotnej zostaje przeliczona według współczynnika przeliczeniowego mającego zastosowanie w miesiącu, w którym nastąpi pierwsza faktyczna wypłata świadczenia.
Przez cały okres wypłaty zasiłku tzn. w okresie do 3 miesięcy, obowiązuje jeden przelicznik bez względu na to, czy wypłata następuje w ramach jednego kwartału, czy na przełomie kwartałów.

kwiecień, maj, czerwiec 2009 r.
1 Eur=4,23 PLN

Czyli jak zgłosze transfer np. w czerwcu to obejmuje mnie jeszcze 4.23zł tak?,bo np od zgloszenia sie w polskim urzedzie pracy jeszcze musze czekac około miesiaca za decyzją,a to już bedzie lipiec czy wtedy już bedzie mnie obejmowała inna kwota?

Obejmie Cie przelicznik z daty przyznanej decyzji. Jezeli bedzie to lipiec to bedzie to inna kwota - niestety tych kwot nie ma jeszcze podanych.

Czyli ten dokument od transferu przychodzi na mój Polski adres tak?a w Irlandii tylko podaje date kiedy jade i mój Polski adres?

???
z góry dzięki.

Powrót