co z przepustką okolicznościową na swój ślub?

• Autor wątku Autor wątku iwona-25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
I

iwona-25

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam, mój nażeczony (ojciec mojego dziecka)przebywa w ZK teraz jest w Gdansku na Kurkowej, i czeka na transport na przeróbkę, jest juz po wyroku, (pierwszy ma póltora roku, drugi rok) teraz zrobimy sprawę o wyrok łączny, jednak problem mam taki że jest luty, a my na czerwca tego roku mamy ustaloną datę ślubu w USC na wolnosci, jakie sa szanse na otrzymanie przepustki, jakie warunki musi spelnic? siedzi juz 2 miesiace, w czerwcu bedzie 7 miesiac odbywania kary, ma w tej chwili grupe p2(polotwarty) na przerobce bedzie sie staral o grupe p3 ( bo ma isc do pracy na wolnosci) slyszalam o przepustce okolicznosciwej na 30 godzin, ale taka nie bardzo ans urzadza myslalam raczekm o takiej na przynajmniej 3 doby.. pomozcie bo jestem tym wszystkim zalamana..

PRZEPRASZAM JESLI TAKI TEMAT SIE JUZ POJAWIL ALE NIE MOGLAM NIC O TYM ZNALESC

Hej, myslę że ma szansę na przepustkę losową, jeśli jest na P2 lub P3 występuje o nią wychowawca i zatwierdza dyrektor zakładu karnego, taka przepustka trwa maksymalnie 5 dni, ale ile dostanie zależy od zakladu karnego, u mnie nie było problemu, co prawda nie doszła do skutku bo się odmyśliliśmy ale mieliśmy obiecane 5 dni, po odsiedzieniu 10 miesięcy z 4,5 letniego wyroku na p2 oczywiście

na przeróbce, nie będzie to takie proste "wyrwać" przepustkę na 3 dni! ślub to nie jest (tak szczerze) powód do okolicznościowego opuszczenia zk! ale życze powodzenia! I jeszcze jedno, to że będzie opracował na wolności, to wcale nie oznacza, że musi dostać p3!!!!;)

każdy mówi co innego, pogubić się mozna, jedni że przeróbka jest jak przedszkole, super i lajtowo, a inni zupełnie na odwrót :/

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót