co zrobic aby zaczal placic alimenty

• Autor wątku Autor wątku stokrotkasierpien
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stokrotkasierpien

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Mam problem
byly maz uchyla sie od placenia alimentow.
przeszlam juz przez wszystkie instytucje chyba...komornik, sad, sprawa w sadzie tez byla juz nie jedna, osobnik tez ma kuratora, siedzial tez 4 miesiace w wiezieniu, prokurator tez sie przewinal......a on nie placi.... ja nie dostaje zadnych pieniedzy z urzedu , zadnych zasilkow alimentac , i innych zasilkow tez nie. mam tylko pensje, ale za duzo zarabiam i nie dostaje nic wiecej z urzedu.

czy tak moze w nieskonczonosc sie uchylac????? co musze zrobic zeby zaczal placic?????
dodam, ze dwa tyg,temu byla sprawa kolejna o nie placenie, (sprawa karna), a teraz ma byc kolejna karna........rece zalamuje. prosze o pomoc , co ja moge jeszcze zrobic w tej sprawie.

pozdrawiam:mad:

Raczej nie posiada, pracuje ale bez zarejestrowania

patowa sytuacja

Jeśli Pani wie gdzie pracuje, może Pani zgromadzić dowody.
Jakie są działania komornika?

komornik jest z Wołomina i wlasciwie malo co robi. chyba bede ...musiala zaczac jego nekac...tego komornika

co do majątku dłużnika sama Pani przyznaje, że :
stokrotkasierpien napisał:
Raczej nie posiada, pracuje ale bez zarejestrowania
Zatem nękanie komornika to nie jest najlepsze rozwiązanie. Proszę pamiętać, że komornik działa w ramach przysługujących mu uprawnień. Komornik nie zacznie płacić za byłego męża.

dobrze wiem ze komornik nie placi alimentow....tylko co dalej zrobic z delikwentem ktory caly czas uchyla sie od placenia???

czy taka sytuacja moze trwac w nieskonczonosc???

pozdr.

Jedyne co mozna zrobic, to nie wycofywac wniosku od komornika- wtedy dlug sie nie przedawni. Moze w przyszlosci ojciec otrzyma jakis spadek, darowizne, odszkodowanie.
Jesli chodzi o pracodawce, zglosic naruszenie do US, PIP, ZUS, warto porozmawiac z pracodawca, moze sam zatrudni legalnie i natychmiast zacznie windykowac alimenty z wyplaty.

Pisze Pani,że kolejny raz będzie sprawa karna czy z art.209 kk?, może Pani jeszcze złożyć doniesienie do prokuratury z art.300 kk, oczywiście jeśli będą podstawy i dowody.
Co do pracy to sugeruję porobić zdjęcia ,znaleść świadków.Zobowiązać komornika aby wszczą postępowanie egzekucyjne w miejscu zamieszkania dłużnika, na pewno coś tam posiada. Mam jeszcze pytanie od jak dawna nie pracuje oficjalnie i czy widnieje w UP?

Powrót