Co zrobic Pilnie poradzcie....

• Autor wątku Autor wątku pinnacle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pinnacle

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam... Mam takie pytanie.... Mam pare spraw 4 sprawy to wlasnie nimi zajmuje sie kurator, a teraz wyszly mi za wyludzenie 2 lub 3 sprawy... Nie zglosilem sie na kolejne przesluchanie bylem raz w celu zlozenia podpisow itp....(grafolog) Dostalem pare wezwan i nie bylo mnie, nie wiem od 3 dni codziennie o 6 lub 7 rano dobijaja sie do mnie. Stoja pod drzwiami po 15 minut dzwonia dzwonkiem, jak myslicie jest taka mozliwosc ze chca mnie zabrac do ZK, czy przesluchac, w jakim celu od 3 dni stoja pod drzwiami rano itp... ? Doradzcie mi co robic, jak mam wyjsc z tej sytuacji, jak sprawdzic co sie dzieje ? Pozdrawiam

hmm trudno powiedzieć , a miałes jakieś zawiadomienie o odwieszeniu wyroku?? przyszedł wcześniej bilet do ZK ??

jezeli nie to pewnie maja jakies wezwanie na sprawę do ciebie lub prokurator ze względu na to ze niestawiasz sie na wezwania zawnioskował do sądu o tymczasowe aresztowanie ... lub maja nakaz ustalenia miejsca twojego pobytu , zamało napisałes zeby coś wywnioskować

a niebyłoby calego tego zamieszania jakbyś normalnie odbierał listy z sądu czy prokuratury i stawiał sie na wezwania

bez ściemniania powiem tak-jeśli przyjeżdzają po Ciebie i to któryś już raz,to na pewno nie wezmę Cię na grzyby.Myślę,że sprawa jest poważna i najrozsądniej byłoby pójść na policję,chyba,że wybierasz wariant jak Harrison Ford w "Ściganym",ale o tym nie na forum...

Hm... nie ma pojecia, biletu nie dostalem zawiasow nie odwiesili mi bo kuratorka by zadzwonila..... Nie wiem, zameldowania stale mam wiec miejsca pobytu nie musza ustalac.... O co chodzi, sa jakies sposoby jak sie mozna tego dowiedziec co policja chce ? Chodzi mi o to zebym ja tam nie musial isc itp... ? Pozdrawiam

Wstąp do policji,zanim policja wstąpi do Ciebie.
Wiem,nie jest Ci do śmiechu,ale dalsze akrobacje tylko Cię pogrążają.Kontaktowałeś się z kuratorką?

a przebywasz w miejscu zameldowania i odbierasz wszelkie wezwania z sądu czy z prokuratury?
Jeżeli nie satwiasz się na wezwania a je odbierasz (w sądzie czy w prokuraturze mają wszelkie potwierdzenia) to są to podstawy do zastosowania tymczasowego aresztowania ponieważ utrudniasz śledztwo

Sprawy kórymi zajmuje się kurator to zupełnie co innego niż te za wyłudzenia i kurator nie musi o nich wiedzieć

W celu wyjaśnienia najlepiej sięs amemu zgłosić lub wysłać swojego pełnomocnika w osobie adwokata któremu zostanie udzielona informacja o co chodzi jednak jeżeli jest nakaz doprowadzenia cię lub tymczasowego aresztowannia adwokat ci chyba dużo nie pomoże

[cytat:19inc75i]
zawiasow nie odwiesili mi bo kuratorka by zadzwonila
[/cytat:19inc75i]
Kuratorka nie ma obowiązku informowania Cię o odwieszeniu zawiasów, więc nie liczyłabym na jej telefon...

[cytat:1x1b18gp]
Kuratorka nie ma obowiązku informowania Cię o odwieszeniu zawiasów
[/cytat:1x1b18gp]
wydaje mi sie jednak że jezeli pinnacle ma kontakt ze swoją kuratorką to ona by mu powiedziała, dlatego że jest jego opiekunem na wolności i sprawuje tak jakby dozór nad jego życiem czy wsio jest w porządku, czy zachowuje sie dobrze itd
ale to jest moje zdanie i z tego co gadam z Krzycha kuratorką a jest bardzo fajną babeczką to właśnie ona mi powiedziała że jeżeli zawiasy miały by być odwieszone to ona o to pisze do kuratora zawodowego który jest nad nią . i ona zawsze bedzie wiedziec czy moj kochany mąż coś narozrabiał i co dalej bedzie sie działo

Powrót