Co zrobić z tą sprawą z dłużnikiem?

• Autor wątku Autor wątku marilyn-m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marilyn-m

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Mam od ponad roku problem z dłużnikiem który sukcesywnie odmawia opłaty rachunków wystawionych z tytułu wykonania strony www. Z tego tytułu wykonał 2 przelewy (dokumenty mogę podać na priv email w załączniku) ale nie pełnych kwot. Między czasie przedstawiałem mu umowy do podpisania, ale on sukcesywnie chciał dokonywać zmian, więc finalnie nie doszło do podpisania umowy (dokumenty mogę podać na priv email w załączniku) Po odczekaniu kilku miesięcy wysłałem mu wezwanie do zapłaty z ostrzeżeniem o możliwości wpisania do rejestru dłużników. 27 grudnia otrzymałem sądowy odpis postanowienia o udzielenie zabezpieczenia przed wszczęciem postępowania gdzie wnioskodawcą był dłużnik w którym sąd postanowił oddalić jego wniosek ( dokumenty mogę podać na priv email w załączniku). Między innymi w ocenie Sądu wnioskodawca (dłuznik) nie uprawdopodobnił faktu, iż nie istnieje jego zobowiązanie do zapłaty kwot z obu rachunków. Stąd moje pytanie: jaki powinien być mój następny krok i jakie powinienem zastosować środki w stosunku do dłużnika? Byłym dozgonnie wdzięczny za pomoc.

Może warto by było skorzystać z instytucji mediacji :what:

Powrót