Cofnięcie cesji wypłaty odszkodowania z OC

• Autor wątku Autor wątku sagemini
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sagemini

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam,

Proszę o poradę. Jakiś czas temu warsztat w którym naprawiałem auto doprowadził do powstania kolejnych uszkodzeń, których powstania się nie wypiera. Postanowiłem naprawić wszystkie wyrządzone szkody z ich ubezpieczenia OC. W PZU wybrałem naprawę w wariancie serwisowym oraz wskazałem warsztat w którym chciałbym naprawić auto. Tutaj pojawia się pytanie. Ów warsztat podsunął mi do podpisu szereg dokumentów w tym cesję wierzytelności ubezpieczenia OC. Sęk w tym, że nie do końca świadomie podpisałem ten dokument i zastanawiam się czy mogę się z niego jeszcze wycofać?. Na chwilę obecną czekam jeszcze na oględziny ze strony rzeczoznawcy i na finalną decyzję ubezpieczyciela. Mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno aby cofnąć umowę cesji?. Czy na obecnym etapie mogę jeszcze zmienić wariant rozliczenia z serwisowego na kosztorysowy?.

Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedzi. To moja pierwsza szkoda w życiu i zwyczajnie nie wiem jak powinienem się zachować oraz jakie prawa mi przysługują. Pozdrawiam

Powrót