cofnięcie koncesji na alkohol

• Autor wątku Autor wątku kamoba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamoba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
do dnia 31.01.2011 miałam uiścić z tytułu koncesji na sprzedaż alkoholu, zrobiłam to ale z powodu nie dopatrzenia mojej księgowej dopiero o godzinie 20, tak więc pieniądze zostały zaksięgowane dopiero dziś. właśnie dowiedziałam się, że z powodu nie dotrzymania terminu, koncesja została mi cofnięta. czy mogę w jakiś sposób wybrnąć z tej sytuacji? jestem właścicielką klubu, więc większa część utargu zależy od sprzedaży alkoholu.

proszę o pomoc!

Jedyne co mozesz zrobic, to złozyć wniosek o przywrocenie terminu i uprawdopodobnić, ze to nie z Twojej winy, tylko ksiegowej przelew nie wyszedł na czas. Można tez wykazać, iż nie wiedziałaś, że po godz. 20 bank obsługujący rachnek gminy nie prowadzi księgowania wpływów - troche głupie, ale może urzędnik nie będzie się znać na sesjach bankowych. Dołącz do wniosku potwierdzenie przelewu.

Na zlozenie wniosku masz 7 dni od daty ustania przyczyny uniemozliwiającej dochowanie terminu, czyli w poniedziałek 7.02. termin ostateczny!!!

Ostatnia edycja:
Za niedopatrzenie księgowej płaciłam w zus-e karne odsetki a na moje tłumaczenie że to nie moja wina tylko nie dopatrzenie księgowej usłyszałam, że nie jedna księgowa puściła firmę z torbami bo ona nie ponosi żadnej odpowiedzialności ./niestety takie podpisujemy umowy z biurem/Ale Pawel1980 dobrze Ci radzi spróbuj nic nie masz do stracenia.

Witam, czy to firma traci możliwość ubiegania się z wnioskiem o koncesję przed upływem 6 miesięcy czy też poszczególna osoba na której naziwsko koncesja została wydana? czy utrata koncesji i brak możliwości składania wniosku w przeciągu 6 miesięcy dotyczy tylko tego punktu czy w ogóle w urzędzie moja osoba jest na straconej pozycji?

Powrót