Cofnięcie uprawnień w Polsce,a jazda w Holandii?

• Autor wątku Autor wątku Haczykowski9323
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Haczykowski9323

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,dostałem wniosek o cofnięcie uprawnień z powodu przekroczenia liczby punktów karnych (25/20).
Jako iż nie mam prawa jazdy Rok nie mogę podejść do Egzaminu kontrolnego, tylko muszę robić cały kurs od nowa.
Tutaj nasuwa się moje pytanie, co będzie gdy w Holandii będę miał kontrolę a dam im Prawo Jazdy Polskie (Którego Defakto nie mam) ? SprawdzAJĄ TO w bazie danych?
Drugie pytanie to takie czy po Zameldowaniu w Holandii mogę to prawo jazdy wymienić na Holenderskie?
Dodam że nie mam Zakazu prowadzenia pojazdów,ani żadnych skierowań na badania czy egzaminy.
Pozdrawiam,Dawid.

Witam,dostałem wniosek o cofnięcie uprawnień z powodu przekroczenia liczby punktów karnych (25/20).
Gdzie dostałeś wniosek o cofniecie uprawnień w Polsce ????
Drugie pytanie to takie czy po Zameldowaniu w Holandii mogę to prawo jazdy wymienić na Holenderskie?
Dodam że nie mam Zakazu prowadzenia pojazdów,ani żadnych skierowań na badania czy egzaminy
Jeżeli ci cofnięto to wydział komunikacji upomnie się o prawo jazdy w Polsce.

Ostatnia edycja:
Dostałem Wniosek o Cofnięcie Uprawnień w Polsce, teraz jadę pracować do Holandi, mogę polskie Prawo Jazdy wymienić na Holenderskie? czy w Holandii będą pisać do PL w celu potwierdzenia kwalifikacji ? dodam że mam tylko kategorie B.

Przy wymianie sprawdzają czy twoje prawo jazdy jest ważne w danym kraju te czasy się skończyły teraz komputery to robią .powodzenia

A Co będzie gdy pójdę i złoże wniosek o wymiane prawo jazdy? a będzie ono nie ważne ?

A Co będzie gdy pójdę i złoże wniosek o wymiane prawo jazdy? a będzie ono nie ważne ?
Nie wydadzą ci nowego a jak wydadzą będziesz jeździł dopóki nie przyjdzie pismo o cofnięcie prawa jazdy. Ale w Polsce Policja przy kontroli zatrzyma ci prawo jazdy.

Ostatnia edycja:
O Kurde, mimo to może spróbuje , warto ?

Jak mój ojciec wymieniał prawo jazdy w Belgii, to podał polskie prawo jazdy, urzędniczka sprawdzała tylko w komputerze jak wygląda polskie prawo jazdy i już. Nic nie sprawdzali czy w Polsce ważne itp. (Monitor jej komputeta był dla mnie widoczny. A prawko było ważne było jak coś). Kazała tylko po tygodniu przyjść z polskim prawkiem żeby je oddać i dostać belgijskie.

Witam wszystkich.
mam podobna sytuacje jak kolega pisal wczesniej lada dzien dostane pismo o cofnieciu prawka z powodu przekroczenia 25 pkt. mam meldunek w holandi, jest mozliwa wymiany polskiego prawka na holenderskie? tylko pytanie czy sie dopatrza w holandi o przekroczeniu pkt. w polsce?

Powrót