Cofnięty licznik samochodu - przestępstwo?

• Autor wątku Autor wątku dawiddgl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawiddgl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, w marcu tego roku zakupiłem samochód z przebiegiem 257 000 km. Jak to w Polsce bywa do auta musiałem dołożyć i powymieniać kilka rzeczy. Auto było podłączone do komputera kilka dni po zakupie - program ***. Jednak wczoraj podłączyłem się u pewnego speca, który ma program wart 12 tyś zł i opłaca abonament - program jest w 100% wiarygodny. Okazało się, że przebieg auta wynosi - UWAGA 425 000 km. Minęło 7 mc od zakupu auta, czy w jakiś sposób mogę się starać o zadośćuczynienie od sprzedającego? Jak udowodnić kiedy był cofnięty licznik. W tym roku ponoć przepisy w sprawie takiego oszustwa (przestępstwa) się zmieniły.

Proszę o podpowiedź czy jest jakaś szansa aby coś wywalczyć?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru wszystkim.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ostatnia osoba była właścicielem 5 lat. Co do historii pojazdu to za wiele nie widać

Niby przebieg prowadzony od 2014r. Średnio by się zgadzało tylko brakuje 2016 roku...jest od 2015 do 2017 i niby 40 tys różnicy ??

Czyli już po problemie?
NIe ma szans nikomu udowodnić??
Coś już też słyszałem, że ponoć ostatni właściciel jest odpowiedzialny za takie rzeczy. Prawda?

A co jeżeli ostatni właściciel się wyprze, i też powie, że taki kupił? Będziesz szukał dalej? To jest kwadratura koła, bez dowodów nic nie zrobisz. Przepisy się zmieniają, ale i tak nie nadążają za Polakami 😁

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Ok ok, po to jest to forum, że chciałem się dowiedzieć. Jeżeli się nic nie da to trudno. Dałem się wydymać. Mam nadzieję, że karma naprawdę wraca.

A co jesli sterownik silnika zostal wymieniony na inny/ uzywany?

Dlatego nie wiem co robić prosze o poradę :)

Powrót