P
Patkaherbatka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Moje pytanie moze byc dosc skomplikowane więc nakreślę nieco sytuację.
Dostałem Council flat wraz z kolegą. Jestem Joint tennant, a on jest lodgerem.
Musiałem na kilka miesięcy wyprowadzic się z dziewczyną z przyczyny pracy i jej bezpieczenstwa.
Kolega w tym czasie zameldował swojego kolege, aby nie musiał sam utrzymywac mieszkania podczas mojej nieobecnosci.
Od samego poczatku mówił, ze niedlugo sie wyprowadza, nie wkladał zadnych pieniedzy w ten dom z w/w powodu. Tuż przed moja wyprowadzka mówił, ze on nie wie, co bedzie z tym mieszkaniem, poniewaz on juz za chwilę tez się wyproadza.
Teraz, gdy ulozylismy wszystkie sprawy z dziewczyna i chcemy wrocic kolega mówi, ze się nie zgadza, nie chce tego, bo zaplanował wykupic i wyremontowac to mieszkanie.
To, ze nie ma do tego prawa, wiem, gdyż nie jest joint tennat.
Moje pytanie brzmi:
-Czy kolega moze mnie wymeldowac z mieszkania?
-Czy ja moge wymeldwac jego, jesli tak, to w jaki sposób?
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Dostałem Council flat wraz z kolegą. Jestem Joint tennant, a on jest lodgerem.
Musiałem na kilka miesięcy wyprowadzic się z dziewczyną z przyczyny pracy i jej bezpieczenstwa.
Kolega w tym czasie zameldował swojego kolege, aby nie musiał sam utrzymywac mieszkania podczas mojej nieobecnosci.
Od samego poczatku mówił, ze niedlugo sie wyprowadza, nie wkladał zadnych pieniedzy w ten dom z w/w powodu. Tuż przed moja wyprowadzka mówił, ze on nie wie, co bedzie z tym mieszkaniem, poniewaz on juz za chwilę tez się wyproadza.
Teraz, gdy ulozylismy wszystkie sprawy z dziewczyna i chcemy wrocic kolega mówi, ze się nie zgadza, nie chce tego, bo zaplanował wykupic i wyremontowac to mieszkanie.
To, ze nie ma do tego prawa, wiem, gdyż nie jest joint tennat.
Moje pytanie brzmi:
-Czy kolega moze mnie wymeldowac z mieszkania?
-Czy ja moge wymeldwac jego, jesli tak, to w jaki sposób?
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam