CRB Check

• Autor wątku Autor wątku Klaudyna24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudyna24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dzień dobry

Mam kilka pytań dotyczących CRB Enhanced Disclosure , uprzejmie proszę o odpowiedz :

1. Czy sama mogę sobie wyrobić CRB Enhanced Disclosure i czy ono będzie respektowane przez przyszłych pracodawców ?
2. Jak długo jest ważne CRB Enhanced Disclosure ?
3. Jak długo trwa proces wyrobienia takiego dokumentu ?
4. W jaki sposób można wyrobić taki dokument samemu ?

Witam,
Nie mozesz wyrobic tego certyfikatu jesli nie wiesz kto jest twoim pracodawca.
Jesli wiesz, mozesz wyrobic przez internet. Kopia certyfikatu jest wysylana do pracodawcy.
Wyrabia sie go co trzy lata.
Czekanie na ten certyfikat uzaleznione jest od wielu czynnikow; mozesz czekac od 4 tyg, do 8 tyg. zdarza sie ze dluzej. Tak to wyglada w UK bez Szkocji .
I przyjete jest ze to pracodawca zwraca sie o ten certyfikat

Dziękuje za odpowiedz . Mam jeszcze pytanie - wiem ze do wyrobienia tego CrB potrzebne są dokumenty które potwierdzają moja tożsamość (mam dowód osobisty i akt urodzenia na druku EU) Czy koniecznie potrzebny jest jeszcze paszport? Pracodawca stwierdził że bez mojego paszportu nie jest w stanie wypełnić aplikacji na CRB

Do wyrobienia CRB konieczne sa dokumenty ktore potwierdzaja Pani tozsamosc (imie, nazwisko, date urodzenia, oraz aktualny adres zamieszkania). Musza to byc oryginalne dokumenty, kopia nie jest akceptowana.

nie. nie ma koniecznosci zeby to byl paszport,

You must provide one of the following documents:

passport
driving licence (UK) (full or provisional) Isle of Man/Channel Islands; either photocard or paper (a photocard is only valid if presented with the associated counterpart licence; except Jersey)
birth certificate (UK and Channel Islands) - issued within 12 months of date of birth – full or short form acceptable including those issued by UK authorities overseas, such as Embassies, High Commissions and HM Forces
ID card for foreign nationals
EU National ID card
HM Forces ID card (UK)
firearms licence (UK)
adoption certificate (UK and Channel Islands)

Dziękuje za odpowiedz, ostatnio dostałam od pracodawcy e mail że bez paszportu nie może mi wyrobić CRB też wysłałam mu te same informacje które Ty zamieściłeś na forum ale dla pracodawcy nie było to wystarczające, dlatego pytałam.

I nie wyrobi jesli nie masz paszportu, lub angielskiego prawa jazdy, lub ISA nr, lub Scottish vetting & barring nr. Polskie dokumenty do tego certyfikaty nie maja racji bytu,
pozdrawiam

Powrót