Credit Agricole (karta Visa Carrefour sprzed 8 lat)

• Autor wątku Autor wątku Poetria
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Poetria

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Moja mama (osoba blisko osiemdziesięcioletnia) osiem lat temu zdecydowała się na kartę Carrefour Visa. Nie była z niej zadowolona, szybko przestała jej używać. Jest przekonana, że spłaciła wszystko co było do spłacenia.
Przez wiele lat nie działo się nic niepokojącego, isniało jakieś martwe konto, przysyłali wyciągi, z informacją, że jest zero do splaty, mama się nawet dziwiła aż dzisiaj przyszło pismo z Banku Credit Agricole (dawniej to był Lucas) w sprawie kilkuset zlotych zadłużenia.
Mogłabym prosić o radę, co w tej sytuacji zrobić? Mama żadnej karty Carrefour od wielu lat nie ma. Nie ma niestety dokumentu o wypowiedzeniu umowy.

Ostatnio bank ten wysyła jakieś niepokojące monity (głównie do starszych ludzi) o naliczaniu odsetek od np. 1 grosza sprzed 10 lat. Wydaje mi się, że tu strategia jest ta sama, ale nie wiem, jak się bronić.

Poetria napisał:
Wydaje mi się, że tu strategia jest ta sama, ale nie wiem, jak się bronić.
Bronić to się będzie można, jak przyjdą jakieś kwity z sądu, na razie pozostaje ignorować te zaczepki. Roszczenie co najmniej przedawnione.

Wielkie dzięki za info. :) Mama jest w coraz gorszej formie, a ja nie mam zielonego pojęcia o prawie.

Powrót