Cyfra plus zmiana regulaminu zerwanie umowy

• Autor wątku Autor wątku yomek_qtno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yomek_qtno

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.

Jakiś czas temu w internecie pojawiła się informacja, że Cyfra plus zwiększa opłaty za pakiety od 1 marca 2012 i będzie wysyłać powiadomienia do abonentów o zmianie regulaminu (doskonała okazja do wypowiedzenia umowy).

Wczoraj dostałem pismo z Cyfry plus (w załączniku). Jednak nie ma tam mowy o zmianie regulaminu tylko o zmianie oplaty za Multiroom.
Czy na podstawie tego pisma mogę wypowiedzieć umowę?

Z góry dziękuje za każdą informację i pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Witam, pozwolę podłaczyć sie pod temat, ponieważ otzrymałam takie samo pismo, proszę o odpowiedz, jesli jeszcze ktokowliek tutaj odpowiada?

Zawsze można wypowiedzieć umowę jeżeli nastąpiła zmiana sposobu świadczenia usług ,co nie zawsze wiąże się to z cennikiem .Dla przykładu ostatnio z rachunkiem za Play dostałem informację ,że operator zmienił jeden zapis więc jeżeli nie podoba mi się ten zapis w ciągu 14 dni mogę wypowiedzieć umowę

Tak na marginesie podejrzewam ,że w przyszłym roku nastąpi kolejna podwyżka abonamentu (w związku z utworzeniem nowej platformy cyfrowej DTH ) :)

Przepraszam, jest to forum prawne i doskonale to rozumiem, że ludzie szukają pomocy prawnej. Ale na litość boską przecież jest tam dokładnie napisane co można zrobić.
Dla Was jako stałych abonentów opłata pozostaje na tym samym poziomie. Jednak że jest to zmiana w regulaminie macie możliwość jej wypowiedzenia. Ale dotyczy to TYLKO opcji Multiroom. Czyli normalny abonament za C+ dalej będziecie musieli płacić.

Powrót