Cyfrowy polsat internet lte umowa

• Autor wątku Autor wątku Monk02
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monk02

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Widziałam już podobne posty ale dodane dość dawno a jak wiadomo wszystko się w tym kraju zmienia co chwilę (zazwyczaj na gorsze) a więc piszę jeszcze raz ;)
Dnia 19.12.2014 podpisałam umowę z Cyfrowym Polsatem na 'super szybki internet LTE' z racji tej że miałam już u nich jeden produkt (telewizję) to czekała na mnie super promocja (-50%) skusiłam się.. Przy podpisaniu umowy dostałam 7dni na próbę (aby sprawdzić czy zasięg na pewno łapie czy mi odpowiada itp. itd). W trakcie trwania okresu próbnego internet działał świetnie - nie było się do czego przyczepić.. Po okresie próbnym zaczęły się problemy.. Internet działa (jeśli to w ogóle można nazwać działaniem) jakby chciał a ni mógł.. Jedna strona ładuje mi się ok 20min (nie przesadzam...) Oczywiście dzwoniłam do BOK CP i próbowali na 100 sposobów naprawić to (typu: proszę wyłączyć i włączyć router itd) - nic nie pomogło. Miły Pan powiedział mi jedynie że ktoś w ciągu 30dni roboczych zadzwoni do mnie z działu technicznego.. (dobre sobie.. 30dni?! i ja mam niby za nie płacić?!). Nie odpuściłam zadzwoniłam kilka dni później znowu i znowu i znowu.. (za każdym razem na połączenie z konsultantem czekałam około 20min(!)). Chwilowo odpuściłam.. (stwierdziłam - szkoda nerwów poczekam te 30dni) ale internet działał jeszcze gorzej (myślałam że to już nie możliwe). A więc dzisiaj zadzwoniłam kolejny raz (znowu 20min czekałam na połączenie z konsultantem) [na same telefony do nich wydałam już z 80zł] pani powiedziała mi abym pojechała do salonu CP i wymieniła urządzenia (router i modem) pojechałam wymieniłam.. i co efekt taki że teraz jestem w ogóle bez internetu.. A dlaczego? Już wyjaśniam.. Podłączyłam wszystko tak jak trzeba odpaliłam laptopa połączyłam go z siecią itd. i wyświetlił mi się komunikat 'brak dostępu do internetu' a więc po raz kolejny zadzwoniłam do CP (kolejny raz czekałam 20min na połączenie z konsultantem) i pani mi powiedziała, że około 7dni roboczych trwa tzw. rejestracja karty u nich i dopiero wtedy będę mieć internet (a więc kolejny raz płacę za coś czego nie mam :|)
I w związku z powyższym kieruję do was prośbę o pomoc.. Czy jest możliwość w jakiś sposób rozwiązać z nimi umowę oczywiście abym nie naraziła się na koszty?
Bardzo proszę o pomoc i jakąś podpowiedź co w tej sytuacji powinnam robić..
Z góry za nią serdecznie dziękuję ;)

Monk02 napisał:
Czy jest możliwość w jakiś sposób rozwiązać z nimi umowę oczywiście abym nie naraziła się na koszty?
Dobrze by było abyś wrzuciła umowę, bez szczególowej analizy trudno szukać rozwiązania.

Powrót