Cyfrowy Polsat, reklamacja niekompatybilnego sprzętu.

• Autor wątku Autor wątku Schicksal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Schicksal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam wielki problem z Cyfrowym Polsatem.
Umowa była podpisywana w połowie września na moduł CAM CI+.
Po podpisaniu umowy jak się okazało moduł nie jest kompatybilny z moim telewizorem, gdyż tuner nie posiadał portu dvb-s. Pracownik z punktu sprzedaży (gdzie umowa była zawierana) pytał się czy telewizor posiada wejście na taki moduł i jaki rodzaj telewizora posiadamy. Został poinformowany, że telewizor posiada wejście i że posiadamy Samsunga, po tej informacji stwierdził, że sprzęt powinien działać poprawnie.

W październiku była składana pierwsza reklamacja na sprzęt oraz Pana z punktu sprzedaży o niedoinformowaniu o specjalnych portach.
Na odpowiedź każdej reklamacji czeka się do 30 dni.
Reklamacja została rozpatrzona negatywnie i dostałam odpowiedź, że to była moja wina, ponieważ zgodziłam się na ten sprzęt.

W następnej kolejności chciałam się dowiedzieć czy w takim razie jest możliwość wymiany sprzętu na zwykły dekoder i czy osoba upoważniona będzie mogła go odebrać. Przez telefon zostałam poinformowana iż taka możliwość istnieje, ale najpierw muszę złożyć upoważnienie do ich biura w warszawie co też zrobiłam. W punkcie sprzedaży okazało się, że nie ma takiej możliwości i że zostałam wprowadzona w błąd. (to był ten sam Pan z którym umowa była zawarta...)

Następna reklamacja była w listopadzie, gdzie prosiłam o wymianę sprzętu na z CAM CI+ na podstawowy dekoder ponieważ nie mogę korzystać z modułu. Czekałam na odpowiedź bardzo długo, więc zadzwoniłam do działu zapytać się o odpowiedź na moją reklamację. Tam Mnie poinformowali, że odpowiedź przyszła po 2 dniach a odpowiedź brzmiała ' Na te reklamację państwu odpowiedzieliśmy, która została rozpatrzona negatywnie '(mail był sprawdzany codziennie, odpowiedzi nie było). Złożyłam ponowną reklamację w celu uzyskania uzasadnionej odpowiedzi. To był 8 grudnia.

Na tę reklamacje znowu nie dostałam żadnej odpowiedzi.

Kolejna reklamacja była składana 6 stycznia. 9 Lutego była (znowu) ponowiona/odświeżona do działu reklamacyjnego...
Dziś (12/02/2014) dostałam taką odpowiedź :

W nawiązaniu do sprawy realizowanej pod numerem SP/2014/10/24/XXXXX
uprzejmie informujemy, że obecnie Cyfrowy Polsat nie przewiduje możliwości wymiany Pana modułu CAM na dekoder.

Nadmieniamy, że o powyższym został Pan poinformowany w korespondencji elektronicznej w dniach:

- 3 listopada 2014 r.,
- 8 grudnia 2014 r.

Wyjaśniamy, że przedmiotowa wiadomość stanowi ostateczną odpowiedź, a przekazane przez Pana dodatkowe informacje nie uzasadniają w naszej opinii zmiany stanowiska w sposobie załatwienia przedmiotowej sprawy.

Nadmieniamy, że ma Pan możliwość przeniesienia praw i obowiązków wynikających z Umowy na osobę trzecią.

W dalszym ciągu to nie jest uzasadniona odpowiedź dlaczego reklamacja nie jest uznana.

Teraz Moje kulminacyjne pytanie brzmi :
-Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
-Czy mogę odstąpić od umowy z powodu niekompatybilnego sprzętu, lub na innej podstawie?

Bardzo proszę o odpowiedzi, ponieważ nie mam pojęcia co mogłabym zrobić by chociażby korzystać z usługi za którą muszę płacić a nie mam jak z powodu niekompatybilnego sprzętu.

Ostatnia edycja:
Powrót