Cyfrowy Polsat- rozwiązanie umowy bez kary.

• Autor wątku Autor wątku Adamowy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adamowy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam.

Znajomy ma już dosyć Cyfrowego Polsatu i myślał o rozwiązaniu umowy ale obawiał się kary.

22.11.2013 na portalu wirtualne media Kanał Love zniknął z Cyfrowego Polsatu. Dlaczego? ukazał się taki artykuł na temat zniknięcia z oferty kanału Love (ex Wedding TV) i pojawiła się nadzieja na rozwiązanie umowy bez płacenia kary. Pytanie, czy nadal można użyć tego argumentu do rozwiązania umowy, i czy ktoś poratował by "gotowym" tekstem owego wypowiedzenia???

"Do Cyfrowego Polsatu kanał już jednak nie wróci. - Prowadzimy prace, aby niebawem udostępnić naszym klientom program o podobnej tematyce - mówi Olga Zomer. Na razie w jego miejsce promocyjnie oferowany jest kanał Romance TV HD. Abonentom Cyfrowego Polsatu, którzy mieli w swoim pakiecie Love, przysługuje obecnie prawo do rozwiązania umowy bez kary"

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

A umowa wskazuje, że ten kanał będzie świadczony przez cały okres jej obowiązywania?

Dużo osób teraz korzysta z tej możliwości. Jeżeli pakiet nie był najniższy to na 100% kanał ten był gwarantowany. Tylko w wypowiedzeniu trzeba napisać, że to z powodu zmiany regulaminu, usunięcia kanału Love TV. Ten argument działa do 20 grudnia.

Witam mam pytanko związane z tym tematem . Podpisana przeze mnie umowa z cyfrowym polsatem ważna była do marca . W międzyczasie oczywiście jakiś konsultant - ok roku przed końcem zadzwonił z propozycją poszerzenia oferty itp. oczywiście okazało się ze z tego poszerzenia nie można zrezygnować itp. itd. telofony wykonane kilka razy . Zdecydowałem się zakończyć umowę . zapłaciłem abonament to końca jej trwanie czyli marca . nie pamiętam czy im cos wysyłałem ale na pewno telefonicznie zgłaszałem rezygnacje przy każdej próbie przedłużenia jej przez konsultanta . oczywiście w kwietniu komunikat o braku zapłaty i obrazki na ekranie w maju wyłączenie sygnału . i ciągłe telefony o zapłatę . w chwili obecnej wydzwania już firma windykacyjna że przejęła dług i ze ma prawo domagać się zapłaty . mają czy nie mają jeżeli opłaty były dokonywane do końca zawartej umowy - o oni domagają się za okres następny-oczywiście chcą za 3, miesiące mimo że i tak tylko 1 m.s więcej dali sygnał ?

Ostatnia edycja:
walecdaras napisał:
Witam mam pytanko związane z tym tematem . Podpisana przeze mnie umowa z cyfrowym polsatem ważna była do marca . W międzyczasie oczywiście jakiś konsultant - ok roku przed końcem zadzwonił z propozycją poszerzenia oferty itp. oczywiście okazało się ze z tego poszerzenia nie można zrezygnować itp. itd. telofony wykonane kilka razy . Zdecydowałem się zakończyć umowę . zapłaciłem abonament to końca jej trwanie czyli marca . nie pamiętam czy im cos wysyłałem ale na pewno telefonicznie zgłaszałem rezygnacje przy każdej próbie przedłużenia jej przez konsultanta . oczywiście w kwietniu komunikat o braku zapłaty i obrazki na ekranie w maju wyłączenie sygnału . i ciągłe telefony o zapłatę . w chwili obecnej wydzwania już firma windykacyjna że przejęła dług i ze ma prawo domagać się zapłaty . mają czy nie mają jeżeli opłaty były dokonywane do końca zawartej umowy - o oni domagają się za okres następny-oczywiście chcą za 3, miesiące mimo że i tak tylko 1 m.s więcej dali sygnał ?

A co mówi Twoja umowa na ten temat? Po zakończeniu czasu w niej określonego rozwiązuje się, czy przedłuża na czas nieokreślony? Czy wypowiedzenie może na podstawie jej warunków być złożone telefonicznie, czy wymagana jest forma pisemna?

Wydaje mi się, że umowa z CP musi zostać wypowiedziana pisemnie. Pewnie przeszła na czas nieokreślony.

ma83 napisał:
Dużo osób teraz korzysta z tej możliwości. Jeżeli pakiet nie był najniższy to na 100% kanał ten był gwarantowany. Tylko w wypowiedzeniu trzeba napisać, że to z powodu zmiany regulaminu, usunięcia kanału Love TV. Ten argument działa do 20 grudnia.

Dzięki za odpowiedź, właśnie chodziło mi o ten termin Do Kiedy można na tej podstawie rozwiązać umowę z CP.

Wiem że to prośba jak od gimazjalisty ale może masz gdzieś pod ręką jakiś wzór takiego pisemka??? :)

Witam, to info otrzymane od operatora.
Uprzejmie informujemy, że z przyczyn niezależnych od Cyfrowego Polsatu od dnia 20 listopada 2013r. kanał LOVE nie jest dostępny w naszej ofercie.

Niemniej miłośnikom romantycznych filmów i seriali przypominamy, że od 18 listopada do naszego portfolio dołączył nowy kanał o podobnej tematyce w jakości HD - Romance TV HD.
Usunięcie kanału LOVE powoduje, że Abonenci, którzy mieli kanał zagwarantowany w Umowie Abonenckiej mogą rozwiązać Umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia – zgodnie z punktem 5 § 7 Regulaminu świadczenia usług. Termin na złożenie wypowiedzenia to 30 dni od dokonania zmiany w ofercie. Pismo z rozwiązaniem Umowy, opatrzone podpisem Abonenta należy wysłać na adres:
Cyfrowy Polsat S.A.
ul. Łubinowa 4A
03-878 Warszawa

list należy napisać poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru - (koszt 6,50zł )
W liście wpisujemy swoje dane i piszemy miej więcej tej treści.

WYPOWIEDZENIE UMOWY

Z powodu utraty możliwości oglądania kanału LOVE informuję,
że wypowiadam umowę zawartą w dniu 07-10-2013r,
z dniem zakończenia okresu rozliczeniowego.
Jednocześnie proszę anulować mojej zgody, na przetwarzanie moich danych osobowych.
Nadpłacone środki pieniężne, proszę przelać na moje konto ....

odświeżam temat, nadal można wypowiedzieć umowę przez ten kanał LOVE?
Umowe miałem podpisaną 7 października 2013 roku

A minął już 20 grudnia czy nie minął?

Minął, ale chce rozwiązac z nimi umowę DZISIAJ i szukam argumentu...

Witam.

Również odświeżam ten wątek ponieważ użeram się z Polsatem Cyfrowym już 2 lata a umowę miałem na 3 i szukam powodu aby zerwać umowę.

Czy na obecną chwilę jest taka możliwość lub znany wam powód ?

Witam. Podepnę się pod ten temat, ponieważ mam podobny problem. Chciałbym zerwać umowę z Cyfrowym Polsatem na świadczenie usług internetowych. Jestem niezadowolony ze świadczonej usługi i chciałbym przejść do konkurencji. Jednakże chciałbym uniknąć kary umownej, ponieważ umowa podpisana została na 24 miesiące. Do jej końca zostało 10 miesięcy. Zauważyłem, że w umowie jest błędnie wpisany mój adres zamieszkania, czy taki fakt pozwoli mi uniknąć w jakikolwiek sposób płacenia kary od odstąpienia od umowy? Jestem w tych sprawach totalnym laikiem dlatego proszę o poradę właśnie tutaj.

Dziękuje i pozdrawiam.

Powrót