Cyfrowy Poslat - rozwiązanie umowy przez telefon i pisemnie

• Autor wątku Autor wątku Bialak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bialak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Trzy miesiące przed końcem umowy składam pisemne wypowiedzenie umowy.
Konsultant telefonicznie kontaktuje się na nr. stacjonarny, telefon odbiera mój ojciec i błędnie odpowiada na pytanie czy to Pan (czyli ja) ... .... ojciec potwierdza ( mamy podobne imiona a on jest już w podeszłym wieku) i cofa wypowiedzenie.
Kilka dni po tym fakcie dzwonię do Polsatu informując o pomyłce.
Oczywiście zwlekali (rozpatrywali :x) 6 tygodni i teraz informują mnie że muszę ponownie złożyć wypowiedzenie oczywiście z 3 mies. okresem wypowiedzenia.

Co w takiej sytuacji skoro to nie ja podczas rozmowy telefonicznej wycofałem wypowiedzenie (potwierdzenie tożsamości to tylko pytanie czy ........ to Pan?)
Co jest ważniejsze? Formularz wypowiedzenia potwierdzony tożsamością czy rozmowa telefoniczna?

RE: Moje wypowiedzenie umowy anulowane telefonicznie przez mojego ojca jest wiążące ?

Moim zdaniem oświadczenie o wypowiedzeniu złożone na piśmie pozostaje w mocy.

Czy podczas rozmowy padło jedynie pytanie o imię i nazwisko?

Tak.
Ojciec nie dosłyszał i na pytanie "czy rozmawiam z Panem J... Ż... ?) odpowiedział TAK i tyle było potwierdzania tożsamości, na mój argument że to było za mało aby potwierdzić tożsamość odpowiadają że "proszę zawiadomić o przestępstwie - podszywanie się pod kogoś".
Na marginesie dodam że mieszkam w domu rodzinnym wielopokoleniowym a nr.telefonu jest zarejestrowany na ojca.

RE: Moje wypowiedzenie umowy anulowane telefonicznie przez mojego ojca jest wiążące ?

Żądają ponownego złożenia wypowiedzenia umowy i to w ciągu kilku dni inaczej umowa zostanie automatycznie przedłużona na kolejne 12 miesiące.

Czy może jest tak że zwlekali bo teraz kolejne wypowiedzenie automatycznie anuluje poprzednie i zyskają kolejne 3 miesiące od daty złożenia ponownego wypowiedzenia?

Bialak napisał:
Ojciec nie dosłyszał i na pytanie "czy rozmawiam z Panem J... Ż... ?) odpowiedział TAK (...)
Na marginesie dodam że mieszkam w domu rodzinnym wielopokoleniowym a nr.telefonu jest zarejestrowany na ojca.
W tym świetle odpowiedział zgodnie z prawdą, a to twoje wypowiedzenie było bezprawne.

nomnes napisał:
W tym świetle odpowiedział zgodnie z prawdą, a to twoje wypowiedzenie było bezprawne.

????????
Z jaką prawdą skoro ojciec, powiedzmy Fanek który tez ma umowę z Polsatem, nie dosłyszał i na pytanie czy nazywa się Filip odpowiedział TAK...

Jakie bezprawne wypowiedzenie ?? (ew. cofnięte) skoro z godnie z warunkami umowy złożyłem wypowiedzenie na piśmie z 3 miesięcznym wyprzedzeniem a ojciec je pomyłkowo anulował

Ty złożyłeś wypowiedzenie na telefon ojca....

Bialak napisał:
a nr.telefonu jest zarejestrowany na ojca.

Skoro tak, to tobie nic do tego telefonu i umowy.

Masakra.....
Człowieku czytaj ze zrozumieniem....
Temat dotyczy Cyfrowego Polsatu i mojej umowy a nie telefonu ojca...

Powrót