czas pracy

• Autor wątku Autor wątku mate11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mate11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Pracuje w UK od trzech lat. Moja praca polega na roznoszeniu ulotek po różnych miastach . Po przyjsciu do firmy ktora mnie zatrudnia jade z kilkoma innymi osobami firmowym samochodem do miejsca docelowego (wybieranego przez pracodawce) a następnie przez ok. 8 godz. roznoszę ulotki i wracam z powrotem na firmę. Pracodawca bezpośrednio płaci mi tylko za czas roznoszenia , a za dojazd na miejsce już nie. Tymczasem na ten dojazd schodzi mnóstwo czasu nawet 3 godziny dziennie. Czy mam prawo się o ubiegać o pieniądze za czas dojazdu do miejsca roznoszenia za okres tych 3 lat i według której stawki - ustnie na początku pracodawca deklarował się płacić 5,8 na rękę, natomiast płaci mi w rzeczywistości tylko 5,50 na rękę. Dodam że nie wolno mi wysiadać wcześniej gdy wracamy na firmę z pracy bo kierowca ma obowiązek wszystkich zawieźć na firmę. Nie ma żadnych list obecności ani realnie wykonywanego czasu pracy. Nie mam pisemnego kontraktu ani żadnych pisemnych ustaleń które powinnam otrzymać po 2 miesiącach pracy. Dziękuję :?::?::?::?:

Ostatnia edycja:
Powrót