Czerpanie korzyści finansowych z udostępniania filmów na YouTube

• Autor wątku Autor wątku MatthewMoth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MatthewMoth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pewna kwestia. Szukałem tu i tam ale nic konkretnego na ten temat niestety nie znalazłem.
A mianowicie, znalazłem na YouTube kanały mające po kilkaset/milionów subskrypcji oferujące za pewną opłatą udostępnienie naszego wideo na swoim kanale. Przykładowo duży kanał muzyczny prowadzący swą działalność na YouTube umożliwia dodanie naszego autorskiego utworu na tym właśnie kanale za kwotę 1500zł.
I tutaj moje pytanie, jak takie działanie będzie się mieć w stosunku do polityki YouTube? Bo powiedzmy że taka osoba ma założoną jakąś działalność gospodarczą i z tych pieniędzy się rozlicza, również kwestię praw autorskich ma zapewne załatwioną z danym artystą. Ale jak na taką działalność patrzy Google? Czy jest gdzieś coś wspomniane na ten temat ?
Bo nie ukrywając w czasach kiedy każdy chce być sławny jest to świetna opcja zarobku i to w dodatku podwójnego - to co weźmiemy od artysty plus przychody z reklam przy filmie.

MatthewMoth napisał:
... Ale jak na taką działalność patrzy Google? ...
Zadaj pytanie u źródła. Nie jesteśmy ani suportem ani rzecznikami owego portalu.

Myślałem po prostu że będzie ktoś tutaj na forum kto będzie miał jakieś informacje na ten temat. Do Google oczywiście napisać mogę ale o ile odpowiedź otrzymam to na pewno nie prędko. No nic, dziękuję. Pozdrawiam!

Powrót