Czesc samochodowa zagrazajaca zyciu!

• Autor wątku Autor wątku kyszan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kyszan

kyszan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam
29.06.07 zakupilem w sklepie motoryzacyjnym wachacz zawieszenia, nastepnie wachacz zamontowal mi mechanik w warsztacie samochodowym.
Dzisiaj tj. 09.07.07 ruszajac spod domu wachacz pekl a dokladnie tzw. sworzen w wyniku czego kolo zatrzymalo sie na nadkolu. Wymieniany przezemnie wachacz jest podstawowym elementem zawieszenia w moim aucie, dzien wczesniej wrocilem z dluzszej trasy, gdyby pekl podczas jazdy mogloby to sie skonczyc tragicznie o uszkodzeniu auta nawet nie wspominam.

Co moge teraz zrobic? Nie chce tego tak zostawic, sklep handluje towarem, ktorego uzytkowanie zagraza zyciu i bezpieczenstwu na drodze!
Jak odzyskac pieniadze?

Pozdrawiam

Wahacz musi posiadac świadectwo homologacji i pewnie je posiada. Skontaktuj się w tej sprawie ze sklepem i oczywiście reklamuj z ustawy.
Niezależnie od tego nie od rzeczy by było zgłosić sprawę do jednostki wydającej homologację - jakiej konkretnie, dowiesz się w sklepie.

Dziekuje za odpowiedz, zareklamowalem wahacz, sprzedawca tylko zapytal czy chce pieniadze? Oddal od reki, widocznie byli swiadomi jakosci sprzedawanych czesci.
Teraz juz tylko sie zastanawiam, czy moglbym zadac od sklepu jakiegos zadoscuczynienia w postaci np. jakiejs sumy pieniedzy? W koncu montaz tego wahacza narazil mnie na powazne niebezpieczenstwo.
Pozdrawiam

Musi być szkoda żeby odszkodowania chcieć.

[cytat="piotrd84"]Musi być szkoda żeby odszkodowania chcieć.[/cytat]
Tylko że ~kyszan chce zadośćuczynienia.

Wg mnie do wyegzekwowania jest koszt montażu/demontażu.
O coś więcej łatwo nie będzie.

Powrót