Częste przenoszenie więźnia

• Autor wątku Autor wątku Kiczka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kiczka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Jaki jest powód przenoszenie więźnia z zakładu do zakładu?? Syn w ciągu 6 miesięcy był już w 4 zakładach karnych. Dodam, ze jest jeszcze przed sprawą.

Aresztowany powinien być najbliżej miejsca, w którym będzie toczone przeciw niemu postępowanie...Kiczka, to tylko takie moje luźne przemyślenia...Może ktoś jeszcze będzie coś wiedział na ten temat...

KICZKA - bądź tak miła, i nie rób zamieszania.
W jednym z tematów Yossarian Ci zaznaczył, że tematy na których piszesz dotyczą prawa polskiego .
A jak wynika z Twoich postów, Twój syn siedzi w Wielkiej Brytanii.
Tam obwiązuje zupelnie inny system prawa.
Stąd też jeżeli ich prawo na to pozwala, to moga sobie przenosić osadzonego nawet co tydzień.
Stąd też jeżeli życza sobie, aby listy były pisane na okreslonym rodzaju papieru, to Masz obowiązek się do tego zastosować.
Koniec tematu. :x

[cytat="Moniak":1hn0yr3f]Aresztowany powinien być najbliżej miejsca, w którym będzie toczone przeciw niemu postępowanie...[/cytat:1hn0yr3f]
Taaak???
A niby z czego to wynika? Wygody rodziny osadzonego?
Zmartwię Cię - jeśli jest taka potrzeba, aresztowanego można spokojnie wywieść nawet na drugi koniec kraju... :P

Magnatex, Kiczka założyła te tematy zanim Yossarian zwrócił jej uwagę, więc nie wiem czemu tak się gorączkujesz. Jeżeli powstało tu jakieś zaniedbanie, to tylko z naszej strony. Poza tym Kiczka TYLKO pyta. Nie ma do nikogo pretensji, że musi pisać na kartkach w kratkę czy w szlaczki.
Po moim zdaniu, które zacytowałeś, dopisałam też inne, którego chyba nie doczytałeś. Co do przenoszenia aresztowanego do miejsca, w którym będzie toczyło się postępowanie, wydawało mi się, że jest to raczej udogodnienie dla postępowania. Jeżeli się mylę, przepraszam za wprowadzenie w błąd. I niczym mnie nie zmartwiłeś 8) Psujesz świąteczną atmosferę swoimi zgryźliwościami. Życzę Ci mokrego Dyngusa. :D

Temat przenoszę.

dziękuje Moniak że stanołeś w mojej obronie.ja tylko pytałam jak każda matka martwię się o syna. :help:

Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie - proponuje zatem skorzystac z bezplatnej porady prawnej z zakresu prawa karnego u Izabeli Remplakowskiej przedstawicielki firmy Hickman & Rose Solicitors tu masz e-maila iremplakowska@hickmanandrose.co.uk Mozesz pisac w jezyku polskim.

Jezeli znasz jezyk angielski to proponuje:

http://www.prisonersfamilieshelpline.or ... ecode=9241 - Linia pomocy dla rodzin więźniów - Prisoners' Families Helpline (0808 808 2003) jest koordynowana przez organizację Action for Prisoners' Families (organizacja na rzecz rodzin więźniów). Organizacja ta zapewnia informacje i wsparcie dla krewnych i znajomych więźniów w Anglii i Walii i dla każdego kto współpracuje z rodzinami więźniów.

http://www.prisonreformtrust.org.uk/ - Organizacja Prison Reform Trust może pomóc w odpowiedziach na pytania o różne aspekty życia w więzieniu, tak samo jak w zażaleniach odnośnie traktowania więźniów (nie dotyczy to zażaleń o błędne skazanie).

super :ooo: Bardzo dziękuje może to nie wiele ale zawsze jakaś nadzieja .ciesze sie ze jest tylu dobrych bezinteresownych ludzi'j jeszcze raz stokrotne dzięki E.Ilba :winko:

[cytat="magnatex":mt9o2mu0]

[cytat="Moniak":mt9o2mu0]Aresztowany powinien być najbliżej miejsca, w którym będzie toczone przeciw niemu postępowanie...[/cytat:mt9o2mu0]
Taaak???
A niby z czego to wynika? Wygody rodziny osadzonego?
Zmartwię Cię - jeśli jest taka potrzeba, aresztowanego można spokojnie wywieść nawet na drugi koniec kraju... :P[/cytat:mt9o2mu0]

Wynika, to z bardzo prostego powodu Magnatex, mniejsze koszty dowożenia na rozprawy...to tak a propos, moim zdaniem :P

Wydaje mi sie, ze dalsza dyskusja nie wnoszaca nic do tematu nie ma sensu. Wydaje mi sie rowniez, ze osoby ktorych zadaniem jest wspomagac to forum zaczynaja stosowac trolling.

Powrót