czestowanie piwem nieletnich prośba o porade

• Autor wątku Autor wątku rasta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rasta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! ponad 3 mesiace temu byłem z kuzynka i jej koleżanka na festynie, wziołem ze soba z domu trzy piwka, dziewczyny poprosiły czy nie dałbym im sie napic po jednym piwku, poszlismy siasc w miedzy kamienicami w centrum, pech chciał ze nie wiadomo skad przybyli tam panowie policjanci, a ze dziewczyny nie miały 18 lat to powstał problem, mialy wtedy chyba po 16,5.żeby nie robic z problemu z odwożeniem dziewczyn na polijcje i potem do domu powiedzialem ze to ja im dalem to piwo, wiec panowie policjanci z racji ze sie przyznalem i ze dziewczyny miały prawie 17 lat puscili nas tylko spisujac , i powiedzieli ze do mnie i do dziewczyn sie jeszcze zglosza.po dwóch miesiacach kuzynka dostala mandat 50 zł.ja dowiedzialem sie od sasiadów ze dzielnicowy mnie szukal, ja bylem wtedy w norwegi, po jakims czasie zadzwonili do mnie i spytali kiedy moga mnie spotkac przesłuchac i po sprawie, powiedzialem ze okolo poniedzialku powinienem byc w domu, niestety nie moge na nich cały czas czekac az przyjda bo mam teraz duzo obowiazków, i chciałbym spytac co moze mi grozic? czy tylko skonczy sie na przesłuchaniu?jaka kara moze byc wymierzona? i jak beda mnie przesłuchiwac to co powinienem im powiedziec zeby dobrze wyszlo?i tak mysle czy sie nie wybrac na komende zeby tam nie przesłuchali, bo pracuje i wolałbym miec to z głowy , czy powiniem czekac az zjawia sie u mnie w domu?
dziekuje za pomoc
jarek

Powrót