Czu podczas toczącej się sprawy moge sprzedać dług firmie windykacyjnej?

• Autor wątku Autor wątku cargo1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cargo1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam mam pytanie, czy podczas toczącej się sprawy sądowej o uregulowanie należności wynikające z zawartej umowy kupna sprzedaży, moge sprzedać dług firmie windykacyjnej? Czy muszę zaczekać do końca sprawy?

Możesz dokonać cesji wierzytelności w każdym czasie, również w trakcie trwania procesu.

za ile chcesz to sprzedać? jak ci dają 70-80% to znaczy że ty sam ściągniesz wszystko z odsetkami. jak ci dają 10% to znaczy że jest tak źle, że na razie samemu można próbować, a nuż sie uda coś więcej. mówię tutaj o takich firmach jak kruk, ultimo, intrum justitia, best i temu podobne, nawet też te mniejsze ale działające na jedno kopyto. generalnie z takimi bym nie zaczynał, zwłaszcza jak chodzi o obsługę wierzytelności. nic nie zrobią a faktury wystawiają...

ja spróbowałbym z mniejszymi partnerami, ale konkretnymi; nie takimi co główny biznes ukierunkowali na straszenie emerytów nalotem brygady terenowej itp. poszukaj grabowski inkasso czy temu podobne oferty.

Potrzebuję porady prawnej. Jestem polskim przedsiębiorcom, chcę ściągnąć wierzytelności od firmy w Niemczech i w Austrii (siedzibę firmy mam na terenie Austrii). Potrzebuje jakiejkolwiek porady, że ta firma - odzyskajwierzytelnosci . pl jest rzetelna. Czy może mi ktoś powiedzieć, gdzie można znaleźć opinię na temat? Czy taki serwis w ogóle istnieje?

Powrót