C
czorny75
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam 39 lat i od 38 nie widziałem się z córką ,rozwiedliśmy się z żoną i krótko po rozwodzie żona nie powiadamiajac mnie a zastraszając żebym ją nie szukał wyjechała gdzieś z córką już wtedy miałem przydzielone przez sąd prawa do widzeń.Zostawiłem tą sprawę za zamkniętą na tamten czas a był to rok 98 uległem wypadkowi drogowemu i do dnia dzisiejszego jestem na ręcie wypadkowej bo to był wypadek z pracy do domu,sąd przyznał mi 150 zł alimentów ,z córką nie miałem kontaku do zeszłego roku kiedy znalazłem ją na N.K i próbowałem z nia nawiązać kontakt jest to jednak ni mozliwe teraz wiem że ma 20 lat i mieszka w Niemczech i napisała że odda mnie do niemieckiego sądu żeby płacić jej 290 euro alimentów nawet nie wiem czy się uczy ,,moje pytanie czy jest taka możliwość żeby dziewczyna przebywająca od roku w Niemczech zrzekła się mnie ma prawo tam a nie w Polsce oddać mnie o podwyżkę alimentów ,nadmieniam że jestem drugi raz żonaty mam 2 dzieci w wieku 17 i 11 lat uczących się żonę z grupą inwalidzką ,proszę mi napisać co mam robić nie potrafię spać ,dziękuję z góry za poradę