Czy dzieci mogą jeździć na wrotkach po mieszkaniu?

• Autor wątku Autor wątku Ula666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

Ula666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzieci sąsiadów mieszkających nade mną jeżdżą po mieszkaniu na wrotkach. Bardzo nam to przeszkadza. Myślałam, że może jestem przewrażliwiona więc zapytałam paru znajomych czy pozwoliliby na to swoim dzieciom. Wszyscy zgodnie odpowiadali: "absolutnie NIE!". Nie wytrzymaliśmy w pierwszy dzień Bożego Narodzenia. Wiadomo, są święta więc każdy chce odpocząć. Sąsiad odpowiedział, że przecież nie uwiąże dziecka, żeby siedziało spokojnie a poza tym nie ma jeszcze 22.00. Jest kwiecień i nic się do tej pory nie zmieniło.

Mogą jeśli im rodzice na to pozwalają. Porozmawiać jeszcze raz z sąsiadami może coś poskutkuje i zadać proste pytanie. Co by zrobili gdyby im ktoś przez cały dzień 'nad głowami' jeździł?

Dźwięk "idzie do góry". Muzykę włączyć...Głośno!:D

Pytanie nawet brzmi jak żart, chociaż też mam sąsiadów, więc wiem na co ich stać. Ale tak: dzieci mogą robić to, na co im pozwalają rodzice. Z tego wynika, że rodziców już się nie da wychować. Mój sąsiad katuje mnie muzyką kiedy pracuję. Włącza Rihannę, kiedy ja odpalam program do rozliczania pitów 2012 (czyli ostatnio często). Gdy poprosiłam, żeby sciszył, roześmiał się i powiedział, że nie ma ciszy nocnej. Co mu mam zrobić? Nic!

Też włączyć muzykę ale o 6.00 do 6.30:D i od 21.30 do 22.00 :Di tak dzień w dzień aż on zaprzestanie. Może w końcu uspokoi się innego wyjścia nie widzę:(

olasiek2 napisał:
Gdy poprosiłam, żeby sciszył, roześmiał się i powiedział, że nie ma ciszy nocnej. Co mu mam zrobić? Nic!

Co z tego, że nie ma ciszy nocnej? Jak Ci to przeszkadza dzwoń na policję, mają obowiązek interweniować.

Przepis prawny:
Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Zgadza sie, zawsze mozna wezwac policje ale napoczatku sprobowalam jeszcze raz porozmawiac z rodzicami i uprzedzic ich o ewentulanych konsekwencjach

Powrót