Czy gry losowe/loteryjne są dozwolone od lat 18stu?

• Autor wątku Autor wątku drocan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drocan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Mam problem. Moj 10 letni brat kupił zdrapke lotto w sklepie i wygrał 20 złoty. Niby jest się z czego cieszyć, ale nie jestem pewien czy sprzedaż lub wypłacanie pieniędzy w takich grach osobom poniżej 18 lat jest dozwolone. Widze w tym pewną szansę dla siebie, dlatego prosiłbym o odpowiedź.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Drocan

Przypuszczam, ze brak odpowiedzi jest spowodowany cwaniactwem wyciekajacym z Twego postu ("widze w tym pewna szanse dla siebie"). Czyzbys chcial zabrac te drobne malemu dziecku? :x

To czy konkretna gra jest dozwolona od 18 lat znajdziesz w jej regulaminie.

mlody to mój brat, wiec czemu mialbym mu cokolwiek zabirać. Chodzi o to ze moge zyskać cokolwiek na pozwaniu sklepu, za demoralizacje nieletnich lub coś jak hazard z nieletnimi. Dlatego zastanawiam się czy można pod coś takiego to podczepić. W życiu jest wiele szans , tylko trzeba je zauważyć, co nie? :)

[cytat="drzemik":2aalcq7v]Przypuszczam, ze brak odpowiedzi jest spowodowany cwaniactwem wyciekajacym z Twego postu ("widze w tym pewna szanse dla siebie"). Czyzbys chcial zabrac te drobne malemu dziecku? :x

To czy konkretna gra jest dozwolona od 18 lat znajdziesz w jej regulaminie.[/cytat:2aalcq7v]

regulamin to osobna sprawa. Jest coś takiego jak prawo handlowe i cywilne, które żadny regulamin nie jest w stanie zmienić i chodzi mi o coś takiego.

[cytat="drocan":1j6vzie6]Chodzi o to ze moge zyskać cokolwiek na pozwaniu sklepu, za demoralizacje nieletnich lub coś jak hazard z nieletnimi. Dlatego zastanawiam się czy można pod coś takiego to podczepić. [/cytat:1j6vzie6] NIE

Powrót