W
wink25
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 65
Witam. Niedawno Pracowałem dla Pośrednika firmy webmasterskiej. firma ta bez mojej zgody i zapłaty mi umieściła 2 moje projekty na stronach swoich klientów. Zaznaczam, że mam umowy o dzieło, a prawa autorskie przekazuje tylko po uregulowaniu należności ( zawarto w u. dzieło).
Moje pytanie, czy gdy zażadam usuniecia tej umieszczonej grafiki ze stron klientów mojego pośrednika, do czego mam prawo Art.79, 115, 116. ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych i Art. 14. ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną ( dzieki chris ) to ci klienci mogą domagać się od osoby winnej zaniedbania, czyli firmy webmasterskiej zadośćuczynienia?
Bardzo Prosze o odPowiedź
.
Moje pytanie, czy gdy zażadam usuniecia tej umieszczonej grafiki ze stron klientów mojego pośrednika, do czego mam prawo Art.79, 115, 116. ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych i Art. 14. ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną ( dzieki chris ) to ci klienci mogą domagać się od osoby winnej zaniedbania, czyli firmy webmasterskiej zadośćuczynienia?
Bardzo Prosze o odPowiedź