Czy istnieje szansa na obniżenie grzywny?

• Autor wątku Autor wątku silver_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

silver_86

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam,
zostało mi zabrane prawo jazdy na 6 miesięcy za prowadzenie po spożyciu alkoholu, 23 lutego doręczono mi postanowienie sądowe o jego zatrzymaniu i grzywnie w wysokości 500zł oraz 120zł kosztów. W wydychanym powietrzu stwierdzono mi 0,23 promila, czyli przekroczyłem o 0,03. Czy istnieje szansa na obniżanie tych kosztów? Jestem osoba pracująca i uczącą się, mój dochód miesięczny to 700zł. Mam prawo 7dni na odwołanie się od wyroku. Co powinienem zrobić jeśli jest możliwość na obniżenie grzywny? nigdy wcześniej nie byłem karany. Proszę o pomoc i dziękuje za zainteresowanie się moją sprawą

Odwołać się Pan może, ale przychyliłbym się do zdania Atmosphere - jest to bez sensu.
Grzywna jaką Pan dostał jest naprawdę niewielka.
Zresztą proszę pamiętać, iż po odwołaniu się wyrok wcale nie musi być łagodniejszy, ale równie dobrze może być bardziej surowy.

dziękuje za zainteresowanie oraz za pomoc, ale i tak ta grzywna dla mnie jest zbyt duża :| , wszystkie koszty pochłoną niestety moją wypłate. Mogłem odczekać jeszcze 15 minut i nie miałbym tego problemu teraz, nawet policjant mi to powiedział. Mam jeszcze pytanie: czy wie ktoś gdzie i jak otrzymam prawojazdy po sześciu miesiącach?

Powrót