R
renaultclio
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 99
Mam adres do doręczeń elektronicznych oraz ePUAP. W piątek znalazłem w skrzynce pocztowej awizo do mnie. Najprawdopodobniej jest to decyzja o podatku od nieruchomości (sąsiad też miał awizo). Na 100 % bedę wiedział dopiero w poniedziałek jak będzie czynna poczta. Pod koniec grudnia była podwyżka za śmieci, którą otrzymałem listem poleconym. Po tym napisałem do Urzędu Gminy przez ePUAP, żeby wszelką korespondencję do mnie wysyłali na adres e-doręczeń lub ePAUP. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Wcześniej zawsze wcześniej pisałem do UG żeby decyzję o podatku od nieruchomości wysyłali przez ePAUP no i wysyłali.
Czy jeżeli to awizo dotyczy przesyłki z decyzją o podatku od nieruchomości to mogę odmówić jej przyjęcia? Niech UG wyśle przez e-doręczenia. E -doręczenia mają przecież pierwszeństwo przez listem poleconym.
Takie niespodziewane awiza psują humor człowiek odchodzi od zmysłów zwłaszcza, że jest weekend, a poczta czynna dopiero w pon od 14:00.
Czy jeżeli to awizo dotyczy przesyłki z decyzją o podatku od nieruchomości to mogę odmówić jej przyjęcia? Niech UG wyśle przez e-doręczenia. E -doręczenia mają przecież pierwszeństwo przez listem poleconym.
Takie niespodziewane awiza psują humor człowiek odchodzi od zmysłów zwłaszcza, że jest weekend, a poczta czynna dopiero w pon od 14:00.