Czy jest szansa na przedawnienie?

• Autor wątku Autor wątku piwodex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piwodex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
2008/12/09 Spędziłem noc na komisariacie policji w celu wytrzeźwienia i dostałem za to do zapłaty 86zł.
2011/10/06 Dostałem upomnienie o zapłatę od Naczelnika Urzędu Skarbowego.
Dziś 2012/06/27 Dostałem kolejne upomnienie od Naczelnika Urzędu Skarbowego.

Minęło już trochę lat, czy ten "mandat" nie powinien się przedawnić, jest na to jakaś szansa?

(Jest to opłata za pobyt do wytrzeźwienia w jednostce policji)
Art.42 ust. 5 ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałania alkoholizmowi.

Ostatnia edycja:
piwodex napisał:
2008/12/09 Spędziłem noc na komisariacie policji w celu wytrzeźwienia i dostałem za to do zapłaty 86zł.
2011/10/06 Dostałem upomnienie o zapłatę od Naczelnika Urzędu Skarbowego.
Dziś 2012/06/27 Dostałem kolejne upomnienie od Naczelnika Urzędu Skarbowego.

Minęło już trochę lat, czy ten "mandat" nie powinien się przedawnić, jest na to jakaś szansa?

(Jest to opłata za pobyt do wytrzeźwienia w jednostce policji)
Art.42 ust. 5 ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałania alkoholizmowi.

to tylko 86zł,nie możesz zapłacić ? jak się będziesz rozliczał a będziesz miał jakis zwrot to ci potrącą,wiec tak szybko wydaje mi się ze skarbówka nie zrezygnuje,na mojego faceta czatowali 3 lata i potrącili z zwrotu ;)

pewnie woli płacić za 9 lat z odsetkami kosztami upomnień kosztami komornika i Bóg wie jeszcze czym - z tych 86zł spokojnie można "wyczarować" ze 4.000zł po 8 latach ;) i ściągać je kolejne kilka lat naliczając różne opłaty ;)

No ale chyba jest coś takiego jak przedawnienie co nie?
Nie mogę zapłacić bo nie pracuję i nie zarabiam.

jest coś takiego :) ale w praktyce wierzycielowi niesamowicie łatwo jest przerwać bieg tegoż przedawnienia :( a to że nie pracujesz i nie zarabiasz to już Twój problem... dług będzie rosnąć... :mad:

a jak już zmądrzejesz, wyjdziesz z nałogu, staniesz na nogi, poznasz wspaniałą kobiete z którą będziesz chciał sobie układać życie... wtedy nagle pojawi sie komornik i zamiast 86zł skasuje 8.600zł

Powrót