Czy jest to mozliwe?

• Autor wątku Autor wątku twojwrogx3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

twojwrogx3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam serdecznie. Moi rodzice mieszkaja w niemczech ponad rok. Mam chora siostre, rodzice otrzymuja pieniadze z urzedu na leczenie, mieszkanie, kurs jezykowy. Nie wiem co sie stalo, ale wczoraj przyszlo pismo z biura emigrantow, ze mojej mamie moga odebrac mieszkanie, co moja mama ma w tej sytuacjii zrobic, bez pracy i z 3 dzieci na utrzymaniu. Dodam, ze jak przyjechalam do mamy odebrali mojej mamie nie wiadomo za co 150 €. Moj tata musi dokumentowac, dlaczego przyjechal do Niemiec, czy na prawde tak sie biora za emigrantow, ze maja prawo ich wyrzucic z mieszkan, jeszcze, ktore urzad placi? przeciez jak ma czlowiek isc do pracy jezeli chodzi na kurs jezykowy.Czy Moi rodzice sa bezradni na prawde w tej sytuacjii?..

A co to jest "biuro emigrantow"????

Nie wiem na jakich zasadach tu jestescie, ale do NIemiec nie mozna sobie tak o przyjezdzac, zeby siedziec na zasilku, a jak nie znacie wszyscy jezyka, to wasz problem a nie panstwa niemieckiego

Jeżeli rodzice mają tylko Polskie obywatelstwo nie mają pracy i środków na utrzymanie
Wtedy są takie kłopoty z biurem dla obcokrajowców i takie decyzje. Jedynym rozwiązaniem podjęcie pracy przez ojca lub powrót do Polski.

Tak, tylko moj tata pracuje, po kursie, mama nie moze, bo mam chora siostre, wszyscy tutaj jestesmy legalnie i nikt nigdy sie niczego nie czepial..

Ale skoro sie "zaczal czepiac", to mial jakas podstawe.

Dostajecie zasilki, to znaczy, ze ojciec za malo zarabia. Tutaj wiekszosc kobiet, rodowitych Niemiek, nie pracuje, i wcale zadnych zasilkow nie dostaje.

Nie wiem, co jest w tym pismie "z biura emigratnow", wiec trudno gdybac.

Tak pracuje legalnie na umowe, okolo roku już.
Z biura przyszedl list, ze za dużo im dofinansowują i, że moga stracic mieszkanie

Jest funkcja EDYTUJ

Ostatnią edycję dokonał moderator:
no to jak za duzo dofinasowuja, to znaczy, ze ojciec zarabia wystarczajaco, zeby poszukac mieszkania na zwyklym rynku mieszkaniowym, to przeciez normalne

Tak, tylko, czy oni teraz tak mogą wyrzucić z mieszkania?

Co to znaczy "wyrzucic"? Jesli to jest mieszkanie socjalne a nie spelniacie kryteriow, to sa dwie mozliwosci
- kazda wam zaplacic tzw. oplate wyrownawcza , tzn. dodatkowa oplate pokrywajaca roznice czynszu miedzy czynszem socjalnym a komercyjnym, co sie generalnie juz nie bedzie oplacac
- dostaniecie wypowiedzenie w jakims tam okresie, nikt z dnia na dzien was nie bedzie wyrzucal

Powrót