A
ada4567
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Mój narzeczony ma komornika na alimentach. Alimenty te są zabierane co 3-4 miesiące z tzw nagród, pieniędzy dodatkowych. W tym miesiącu jest na 0 czyli ma uregulowane wszystkie alimenty. Rozmawiał dwa tygodnie temu z pracownikiem kancelarii a tu okazuje się wczoraj, że zakład pracy ma nieaktualne dane. Wczoraj były płacone nagrody . Na fiszce figuruje, że ma zaległość na alimentach 1900 zł więc pani wszystkie pieniadze 1500 zł nagrody przelała na konto komornika twierdząc że żadnego pisma nie otrzymała od komornika. Pracownik kancelarii uspokaja nas ,że odbije nam na konto te pieniądze. Nie podoba mi się to. Proszę o odp czy komornik ma co miesiąc powiadamiać zakład ile zadłużenia ma klient ? Wydaje mi się, że jeśli jest na zero to komornik powinien był wysłac pismo ,tym bardziej, że wiedzieli że będa lewe pieniądze. Zastanawiam się teraz kto zawalił, kto tego nie dopilnował. Taka sytuacja była też w sierpniu kiedy to nie było zadłużenia a zakład pracy przelał wszystko na komornika. Pani w zakładzie mowi, że na fiszce ma 1900 zaległosci czyli wygląda na to, że komornik od 3 m-cy nie powiadomił zakładu. Co powinnismy zrobić? Komornik jest nieuchwytny. Czy pisac do niego pismo czy złożyc na niego skargę. Dziekuję .