Czy ktoś się na tym zna?

• Autor wątku Autor wątku ktos121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ktos121

Użytkownik
Odpowiedzi
184
Witam mam pytanie.Została podpisana umowa o pracę bez badań lekarskich . Tylko,że znalazłem lepsza pracę czy da się z tego jakąś wycofać jeszcze? Praca miała by być od stycznia.Jak się z tego można wycofać ? I jakie konsekwencje grożą za niepodjęcie tej pracy?

Poinformować niedoszłego pracodawcę, że znalazłeś lepszą ofertę.

Według mnie, niedoszły pracodawca nie ma podstaw, żeby dochodzić jakichś roszczeń.

Ale po prostu powiedzieć ,że rezygnuję? Umowa podpisana ale nie wyrobiłem badań .Czy będę musiał płacić odszkodowanie? I zostanę zwolniony dyscyplinarnie? Przeciez Tam nawet nie będę jednego dnia.Brak jakiejkolwiek luki w zatrudnieniu .

Jakie odszkodowanie? Przecież umowę można wypowiedzieć też zawsze...zadzwoń poprostu i poinformuj że dostałeś lepszą ofertę i że się nie zjawisx od stycznia. Na ile była ta umowa?

karolla0905 napisał:
Jakie odszkodowanie? Przecież umowę można wypowiedzieć też zawsze...zadzwoń poprostu i poinformuj że dostałeś lepszą ofertę i że się nie zjawisx od stycznia. Na ile była ta umowa?

Umowa na 3 miesiące została zawarta .I mogę bez konsekwencji zrezygnować? Nawet jeśli nie wyrobiłem badań?

Powrót