czy mam szanse opuscic wiezienie po 2/3 odbytej kary

• Autor wątku Autor wątku gocha111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gocha111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam mam duzy problem moj narzeczony 3 lata temu dostal wyrok w zawieszeniu 4miesiace na 3 lata za kradziez teraz zamkneli go rowniez za kradziez w ktorej nie bral udzialu jego kolega wyszedl niestety on zostal dostal 6 miesiecy prosze mi powiedziec co teraz robic to jest jego pierwszy wyrok czy ma szanse na 2/3 ?Niestety jest jeszcze jeden problem poniewaz nie przyszedl dokument z uprawomocnieniem wyroku a termin 2/3 mija za 17 dni co robic czy w sadzie udziela mi jakis informacji o co chodzi z tym pismem na 2/3 kto to musi napisac prosze o pomoc bo moj adwokat nie nadaje sie do niczego z gory dziekuje dodam ze cala sytuacja dzieje sie w niemczech goska

twoj narzeczony powinien napisac do sądu w niemczech, zeby przyslali to pismo do zk, no bo jesli nie ma prawomocnego wyroku to nie ma podstawy do tego, zeby wogole siedzial w zk tyle czasu. Reszte informacji musisz poszukac na tym forum w dziale "prawo miedzynarodowe" bo kazdy land w niemczech ma swoje osobne prawo i trudno jest sie w tym wszystkim zorientowac

cuks napisał:
bo kazdy land w niemczech ma swoje osobne prawo i trudno jest sie w tym wszystkim zorientowac

cuks, przepraszam cię bardzo ale w niemczech niema różnych praw. Istnieje tylko jedno prawo tak samo jak i w polsce. W różnych regionach niemiec spotyka się bardzo często z nieprzestrzeganiem poniektórych praw lub ich omijanie i z jedną wielką biurokracją, ale prawo obejmuje całe niemcy bo niemcy to nie ameryka.

no tk ale byla juz sprawa i on dostal wyrok 6 miesiecy i teraz jest problem bo 2/3 mija za 14 dni a ja nie wiem czy bez uprawomocnienia wyroku mozna starac sie o 2/3 bo na uprwomocnienie czeka sie 6do 6tyg no i jeszcze jedno czy nie odwiesza mu tamtych zawiasow 4 miesiace bo razem bedzie 10 nie wiem co teraz jakie kroki powinnam zrobic czas ucieka nie wiem czemu tak dlugo trwa niektorzy mowia ze oni sprawdzaja czy on nie zrobil czegos jeszcze no ale adwokat powiedzial ze jego sprawa jest juz zamknieta przepraszam ze tak namieszalm ale jestem naprawde w duzej kropce i kazda informacja jest dla mnie na wage zlota ciesze sie ze jestem na tym forum pozdrawiam i dziekuje goska

Powrót