Czy mąż bedzie miał adwokata?

• Autor wątku Autor wątku agusia471
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agusia471

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
witam ! Mój problem moze wyda sie i banalny- ale bardzo prosze o podpowiedż - w jaki sposób mam sie dowiedziec czy maz na sprawie rozwodowej bedzie miał adwokata czy bedzie sam? i na ile dni przed rozprawa najpozniej to zrobic?

czy w zw z włączeniem w sprawe adwokata obawiasz sie ponoszenia kosztów tzw. zastepstwa procesowwego?
tez mam podobne obawy bo mój kandydat na byłegoi ma bardzo drogiego adwokata, a ja nie mam wcale

pzdr.Wanda

[cytat="Wwanda"]czy w zw z włączeniem w sprawe adwokata obawiasz sie ponoszenia kosztów tzw. zastepstwa procesowwego?
tez mam podobne obawy bo mój kandydat na byłegoi ma bardzo drogiego adwokata, a ja nie mam wcale

pzdr.Wanda[/cytat]
A to myslisz ze jak maz sobie wezmie adwokata dla siebie to ja bede musiała pozniej zwracac jemu jkaies koszty( nie brałam tego pod uwage tak szczerze mówiąc) narazie zapłaciłam 600 wpisu z tym ze pozew mam bez orzekania o winie no ale mąż przyjął sobie za punkt honoru ze udowodni mnie wine

[cytat="Wwanda"]czy w zw z włączeniem w sprawe adwokata obawiasz sie ponoszenia kosztów tzw. zastepstwa procesowwego?

pzdr.Wanda[/cytat]

Proszę sprawdzić w aktach w sądzie, czy jest pełnomocnictwo, choć zawsze może się okazać, iż mąż zjawi się na rozprawie z adwokatem.

Brawo, że chce sie Pani rozejść kulturalnie, sporo Pani zaoszędzi na prawnikach :ok:

[ narazie zapłaciłam 600 wpisu z tym ze pozew mam bez orzekania o winie no ale mąż przyjął sobie za punkt honoru ze udowodni mnie wine[/cytat]

Witam, wyrok
chyba jak bedzie bez orzekania winy to masz prawo wnieść o podział wpisu na pół.. a może przekonasz sąd,że masz duzo mniejsze dochody i żeby mąż wział ten koszt na siebie?

chyba podobnie jest, gdy będzie orzeczona wina obu stron.
Także w przypadku kosztu adwokata, czyli zastepstwa peocesowego

jednak byłoby dobrze, gdyby sie jakas kompetentna osoba tu odezwałą, bo ja jestem tylko czytelnikime róznym porad internetowych i niewiele wiem, czyli widzę czubek góry lodowej :lol: pzdr.W

Jeżli mąż będzie kulturalny, weźmie koszty na siebie, jako gentelmen, chociaż w tym ostatnim momencie :)
Jeżeli nie - to po połowie, chociaż w uzasadanionych, wyjątkowych przypadkach, Sąd może odstąpić od ich nałożenia na strone.

[cytat="granttt"]Jeżli mąż będzie kulturalny, weźmie koszty na siebie, jako gentelmen, chociaż w tym ostatnim momencie :)
Jeżeli nie - to po połowie, chociaż w uzasadanionych, wyjątkowych przypadkach, Sąd może odstąpić od ich nałożenia na strone.[/cytat]

Dobra rada, popieram :evil:

trzeba wykorzystać fakt, iz na publicznym czyli sądowym forum mąż się zechce godnie zaprezentować :ok:
jak temat wypłynie to mozesz powiedziec,że on jako gentelman z pewnoscia zachowa sie godnie i wezmie koszty na siebie . A Ty wierzysz w jego kulture i zasady , nawet jesli juz nie możecie byc małżeństwem
chyba on łyknie taki komplement ogłoszony publicznie? :wow:

pzdr.W.

przepraszam, że się wtracam ale co tutaj do rzeczy ma kultura meża?
Czy jeżeli mąż zdecyduje się udowodnić winę przed Sądem to znaczy, że jest niekulturalny?

pozdrawiam serdecznie,

Powrót