Czy mąż może tak zrobić?

• Autor wątku Autor wątku krzysiek_83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiek_83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, mam pytanie moj maz na 90% ma inna kobiete mamy wspolnie dwojke dzieci (3,5roku i 15 miesiecy) od poczatku roku praktycznie nie ma go w domu bo a to niby jest w pracy a to nie wiadomo gd\ie. jego wynagrodzenie za prace wpływa na moje konto. wynajmujemy mieszkanie ktorego glownym najemca na umowie jest on i moje pytanie brzmi czy moze wyrzucic mnie i dzieci z mieszkania i czy moge zatrzymac wieksza czesc pieniedzy na oplacenie mieszkania i utrzymanie dzieci dodam ze przez to ze znikal to stracilam prace bo mlodszym dzieckiem opiekowalismy sie na zmiane gdyz jest chorowite i nie nadaje sie do przedszkola. z gory dziekuje za odpowiedz

On cię nie może ot tak wyrzucić ale i Ty nie możesz ot tak zabrać sobie większość pieniędzy. Zadecydować może o tym sąd jeśli wystąpisz z odpowiednim wnioskiem.

no tak ale to wszystko trwa a ja jestem bez jakich kolwiek srodkow do zycia

Skoro pracowałaś to masz pewnie zasiłek z PUP ponadto jak wystąpisz o alimenty wraz z zabezpieczeniem to zabezpieczenie jest wydawane w ciągu 7 dni. Pytanie kto na chwilę obecną robi zakupy, opłaca rachunki itp. ?? Czy ojciec dzieci powiedział, że nie da na nie pieniędzy?

ps. lepiej szukaj pracy i to szybko bo może być cieżko.

ja zajmowalam sie robieniem zakupow i oplacaniem rachunkow ale z jego wynagrodzenia. pracowalam na zlecenie bez zus i zasilek mi nie przysluguje. a do pracy nie moge od tak sobie isc bo nie mam co z dzieckiem zrobic

pierw powiedzial ze da a dzis jak ma wplynac jego wynagrodzenie zarzadal zebym mu calosc oddala

Dziecko do żłobka lub z nianią - oczywiście koszt uwzględniasz przy alimentach. Powiedz mu, że ma obowiązek łożyć na rodzinę a jeżeli nie spełni go dobrowolnie to składasz wniosek do sądu. Poszukaj w necie wzorów bo jest tego pełno.

do zlobka sie nienadaje bo ciagle choruje. a na nianie mnie nie stac bo bierze wiecej niz ja jestem wstanie zarobic idac do pracy

No to może ty zaopiekuj się swoim i jeszcze czyimś dzieckiem ?? Ponadto tak jak napisałam koszt niani nie spada tylko na ciebie ale również w obowiązku alimentacyjnym na ojca. Teraz rzadko kogo stać na niepracowanie.

Powrót