Czy mi się należy renta z KRS???

• Autor wątku Autor wątku Markossss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Markossss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam takie pytanie i mam zamiar iść do prawnika a nie wiem czy jest sens ubiegać się o rentę z KRS ... W wieku 23 lat zachorowałem na raka mam teraz problemy ze słuchem na jedno ucho nie słyszę wcale na drugie zostało mi 20 procent słuchu z ZUS mi się nie należy renta bo po szkole rok tylko pracowałem i byłem ubezpieczony brakuje mi 2 lata , mam orzeczenie z powiatowego zespołu orzekania stopień umiarkowanym dostałem zasiłek z opieki społecznej przydaje mi się na leczenie i dojazdy do szpitali ...ale się zastanawiam czy nie należy mi się renta z KRUS ???od mała mieszkam z rodzicami oni mieli gospodarstwo rolne później przepisali na brata z którym mieszkamy w jednym domu i pracujemy w tym gospodarstwie brat oczywiście jest ubezpieczony w KRUS ja natomiast nie ... Czy ze względu że mieszkamy razem i mu pomagałem przy pracy w gospodarstwie może być to wpisany czas do renty i czy należy mi się w jakiś sposób renta ???proszę tylko jeśli ktoś może niech mi napisze ... Czy warto iść do urzędów ubiegać się o rentę KRUS ???Czy warto iść do prawnika i prosić o pomoc w tej sprawie ??? Bo dla mnie to są koszty i nie chcę zaczynać coś bez sensu .....

Powrót