Czy moga deportowac mojego meza do Polski ?

• Autor wątku Autor wątku ona 35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ona 35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam problem i prosze o porade,poniewaz jestem zalamana i nie wiem co dalej robic. Razem z mezem stracilismy prace i postanowilismy wyjechac do UK. W Polsce niestety mamy dlugi na meza okolo 50 tys. zl.Nie splacamy,poniewaz ja nie znalazlam tutaj pracy a jego pensja starcza nam tylko na zycie. Dzis sie dowiedzielismy,ze komornicy przychodza do jego mamy,gdzie jest zameldowany i strasza,ze pojdzie do wiezienia,ze znajda go predzej czy pozniej. Musze dodac,ze moj maz niestety mial kiedys wyrok rok w zawieszeniu na 3lata i komornik wiedzial o tym i smial sie ze beda deportowac meza. Czy to prawda,ze grozi mu wiezienie? Z gory dziekuje za informacje.

Witam
Najlepiej isc do prawnika po porade. Jezeli wiedza ze jestescie w Anglii napewno was znajda. To nie jest tylko dlug Twojego meza ale Twoj takze chyba ze macie rozdzielnosc majatkowa. Trzeba bylo doprowadzic do ugody splaty dlugow. Dlugi z tego co sie orientuje umarzja po 10 latach w przypadku jesli nie maja szans na ich sciagniecie. Wszystkie listy przychodzace do was powinny byc odsylane z adnotacja ze adresat nie mieszka pod tym adresem. Nie wiem tylko czy Twoj maz ma teraz wyrok w zawieszeniu? I czy mial prawo opuscic Polske? A ty jesli mowisz po angielsku szukaj pracy jako opiekunka osob starszych tej pracy jest bardzo duzo

Powrót