czy mogę do hotelu zaprosić Panią lekkich obyczajów?

• Autor wątku Autor wątku wykolejeniec_1994
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wykolejeniec_1994

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
od przyszłego tygodnia będę miał zaszczyt uczestniczyć w szkoleniu, które organizuje mój pracodawca. Szkolenie potrwa tydzień i odbędzie się w Warszawie w hotelu ***. Pytanie moje brzmi, czy na noc mogę sobie zaprosić kogo chcę? Przecież to chyba moja sprawa kogo zapraszam do hotelu jeżeli nie łamię żadnych zasad i ich przestrzegam np. cisza nocna itd.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, liczę na pomoc.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przecież to chyba moja sprawa kogo zapraszam do hotelu jeżeli nie łamię żadnych zasad i ich przestrzegam np. cisza nocna itd.
Odpowiedzi szukaj w regulaminie hotelu.

gryffinian napisał:
Oraz należy zadać pytanie pracodawcy, wszak to on najmuje pokój, on też decyduje, czy masz prawo użyczać innej osobie część pokoju.

gryffinian napisał:

Zadałem sobie taki trud przed zamieszczeniem tutaj posta, ale nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie pytanie. Myślałem, że zadzwonić do recepcji i zapytać, ale doszedłem do wniosku, że jednak zaproszę sobie i jeżeli komuś to się nie spodoba to zapewne da mi o tym znać. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, nie wiem dlaczego nazwa hotelu została ocenzurowana, ale przez ten hotel dziennie przewija się tysiące ludzi. Nikt nie zwróci uwagi na dwoje normalnie zachowujących się ludzi.

Kanas napisał:
Oraz należy zadać pytanie pracodawcy, wszak to on najmuje pokój, on też decyduje, czy masz prawo użyczać innej osobie część pokoju.

Oczywiście, to genialny pomysł - już dzwonię do kierowniczki z prośbą, że chce sobie przygarnąć dziewczynę w wiadomym celu. Dziwne, że wcześniej na to nie wpadłem.

Nie musisz mówić w jakim celu. Nie o cel chodzi, tylko o to czy - jak już wspomniano - możesz użyczyć. Nigdy nie najmowałem samochodu, ale domyślam się, że mało która wypożyczalnia nie ma nic przeciwko, aby klient użyczał ich pojazd innej osobie, niezwiązanej umową z wypożyczalnią. Teraz rozumiesz, o co chodzi?

wykolejeniec_1994 napisał:
Zadałem sobie taki trud przed zamieszczeniem tutaj posta, ale nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie pytanie. Myślałem, że zadzwonić do recepcji i zapytać, ale doszedłem do wniosku, że jednak zaproszę sobie i jeżeli komuś to się nie spodoba to zapewne da mi o tym znać. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, nie wiem dlaczego nazwa hotelu została ocenzurowana, ale przez ten hotel dziennie przewija się tysiące ludzi. Nikt nie zwróci uwagi na dwoje normalnie zachowujących się ludzi.

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?

Auua napisał:
Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?

Żeby zderzyć się z poglądami różnych ludzi.
Po co się wypowiadasz skoro nie masz nic merytorycznego w tej dyskusji do wniesienia? Czyżbyś zjawił się tu po to, żeby ponabijać sobie posty?

TSG napisał:
Teraz rozumiesz, o co chodzi?

Nie nie rozumiem, bo przytoczone porównanie jest niewspółmierne.

Nie będę kontynuował tej dyskusji, odpowiem ostatni raz.
Co powiesz na sytuację, w której to jako goście hotelowi gromadziliśmy się w 1osobowym pokoju (zeszliśmy się z różnych pokojów) będąc na takim szkoleniu i spożywaliśmy alkohol w grupie 4-5 osobowej? To jest akceptowane przez hotel?
Poza tym, gdyby hotel zabraniał tego typu rzeczy umieściłby je w regulaminie, jest tak, że nie zawraca sobie głowy takimi błahymi sprawami. To ja zapraszam osobę i ja ponoszę ewentualne konsekwencje, gdy wyrządzi ona starty. Kolejna rzecz- hotele walczą o klientów, przecież recepcjonistki spełniają życzenia gości i same załatwiają kobiety do towarzystwa. Gdyby czegoś takiego zabraniały to z pewnością straciliby klientów. W Warszawie hotelów nie brakuje i doskonale zdają sobie z tego sprawę.
Pozdrawiam.

Zadałem sobie taki trud przed zamieszczeniem tutaj posta, ale nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie pytanie.
W takim razie napisz maila do hotelu z takim pytaniem albo zadzwoń do nich. Myślenie nie boli. Przepisy nie determinują jednoznacznie czy można czy nie można przyjąć gościa w pokoju oraz na jakich zasadach.

Poza tym powiedzmy sobie szczerze, nie wiem dlaczego nazwa hotelu została ocenzurowana
Dlatego, że nie czytasz regulaminu forum.

Ostatnia edycja:
Powrót