Z
zanka88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam! Mój staż miał trwać 9 miesięcy, ale po 3 został przerwany z winy pracodawcy, który łamał wszelkie zapisy w umowie. Czy istnieje możliwość dokończenia stażu w innej firmie,ponieważ pani koordynator w pup uparła się, że teraz będzie szukała mi pracy za wszelką cenę i kieruje mnie na jakiekolwiek stanowiska, tak jakby miała za to jakieś profity i biegam z kwitkiem od zlecenia w call center po pół etatu w sklepie budowlanym??!! Pracodawca zawinił, a karę chyba ponoszę tylko ja... Mimo wszystko wolałabym staż, ponieważ uważam, że to najlepsza droga, aby się rzeczywiście czegoś nauczyć w nowym zawodzie. Poza tym zupełnie nie rozumiem dlaczego z winy nieuczciwego pracodawcy nie mam możliwości dokończenia stażu, na który się dostałam nie mówiąc już nawet o tym, że nie miałam możliwości odebrać dni wolnych... W regulaminach pup próżno szukać czegoś na ten temat i boję się, że przez swoje niedopatrzenie to ja będę na najgorszej pozycji, bo coś mi się wydaje, że większość sama nie wie co powinna zrobić w takiej sytuacji. Z góry dziękuję za Państwa odpowiedzi i pomoc.