Czy mogę korzystać z tej książki?

• Autor wątku Autor wątku krzysiukopara
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiukopara

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Mam pytanko, posiadam w domu książkę Waltosia proces karny zarys wykładu tylko z 2002 r. Czy jest ona jeszcze aktualna czy już nie. Chodzi mi najbardziej o działy z postępowania przygotowawczego i tymczasowego aresztowania. Czy po tym 2002 r. zaszły takie zmiany ,że ją dyskwalifikują.

RE: Cz moja książka jest nadal aktualna.

13 lat to troche duzo.....zwazywszy jeszcze na dosc spore zmiany,ktore wejda w zycie w lipcu,ja bym kupil nowa ksiazke.
Jesli jest mozliwosc sprawdzenia np.w Lex'ie brzmienia przepisow z daty stanu prawnego ksiazki i biezacego. Moze pan tez po prostu wejsc na strony np.sejmu i zobaczyc ile bylo zmian od 2002....

A czy nie orientuje się ktoś odnośnie zmian w sferze postępowania przygotowawczego i tymczasowego aresztowania, o te działy tylko mi chodzi.

A czy nie orientuje się ktoś odnośnie zmian w sferze postępowania przygotowawczego i tymczasowego aresztowania, o te działy tylko mi chodzi.

Ksiazka nie stanowi prawa. Tylko kpk. Niech pan czyta ksiazke i na biezaco porownuje tresc z kodeksem-i odrzuca te fragmenty kt.sie zdezaktualizowaly.

Powrót